nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
 • Sándorné Szatmári: Visszatérve az Altáj és Ural szavak eredetére és Pangeára.. Kérdés: -Léteznek-e fennmaradt...
  2023. 09. 21, 12:43  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @szigetva: Az a furcsa, hogy a népmesékben a sárkányok az emberiség tudatában sokféle form...
  2023. 09. 20, 18:20  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Sándorné Szatmári: 200 mó éve a még emlősök is épphogy voltak, ne beszélj már hülyeségeke...
  2023. 09. 20, 17:45  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @Sándorné Szatmári: Lemaradt egy t.. : "..időt vet igénybe,.." Ebből lesz a "sok idő.."' :...
  2023. 09. 20, 17:28  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @szigetva: 47 "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz." /1: Magán...
  2023. 09. 20, 13:18  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Csapatleépítés
Haszontalan a csapatépítés?

A hivatali „csapatépítési” próbatételek nem javítanak a munkavégzésen, inkább még távolítják is egymástól a munkatársakat – áll a brit Vodafone UK és a YouGov cégek tanulmányában.

MTI | 2012. február 7.
|  

Felmérésük szerint a dolgozók a szervezett csapatépítő túrákat jó esetben időpocsékolásnak értékelik, rossz esetben pedig annyira idegesítőnek, hogy még a „lábuk is ökölbe szorul” – ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap. A felmérés ezer emberre terjedt ki, akiknek döntő többsége a csapatépítési elképzelések és módozatok széles változatát élhették meg, egyesek ehettek munkatársaikkal együtt tücsköt, másoknak közösen kellett kádfürdőzniük (fürdőruhában), akadtak olyan tréningek, ahol egymást kellett masszírozniuk a kollégáknak.

Az ezer fő kétharmada kényszerült részt venni valamilyen csapatépítő edzésen, és 54 százalékuk szerint nem segített a munkahelyi együttműködésben. Akik szerint mégis, azok esetében az adrenalintúrák – például gumikötélugrás a mélybe – bizonyultak a legkevésbé hasznosnak. A módszerek sereghajtóinak második helyezettjei a bizalomgerjesztő feladatok, például szembekötősdinek az a változata, amikor kollégái irányítására kell hagyatkoznia valakinek. A legcélravezetőbbnek a vállalati ivászat-evészet bizonyult – legalábbis a válaszok alapján.

A brit cégek meglehetősen sok időt és pénzt szánnak csapatépítésre. A tanulmány készítői szerint jobban tennék, ha a munkahelyeken javítanának a légkörön az együttműködés feltételeinek és lehetőségeinek javítása jegyében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 scasc 2012. február 8. 09:50

"A legcélravezetőbbnek a vállalati ivászat-evészet bizonyult" --- És ehhez 21. sz.-i szociológus kell? Mit gondoltok, miért volt már mindig is a közös étkezés a par-excellence csapatépítésnek a módja, mégpedig ott, ahol igazán fontos, ahol élet-halál függ a "csapatmunkától": mióta írásos források léteznek, ezt használták (συσσίτια, Spártában, hadászati sátorközösség (legkisebb szervezeti egység) közös étkezésébôl kialakult politikai-rituális étkezés). Mert ez mûködik legjobban. Aki nem ezt használta, hanem pl. egymást masszírozgatta, vagy szembekötôsdit játszott nem érte meg a másnapot, hogy leírhassa...

Szóval a fenti cikk alapján megállapíthatjuk, ha cinikusak vagyunk, hogy: a szociológusok arra valók, hogy a pszichológusok által kitalált hülyeségeket megcáfolják. Jól egymás kezébe játszanak ;-)

Információ
X