nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hamarosan lejár a felvételi jelentkezések határideje

December 9-éig jelentkezhetnek az általános iskolások központi írásbeli felvételi vizsgára. Az erre szolgáló jelentkezési lapot abba a középiskolába kell eljuttatni, amelyben a diák szeretné megírni az írásbeli feladatokat.

MTI | 2014. december 6.
|  

Az Oktatási Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, csaknem ötszáz középiskola írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. A hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgáit a magyar nyelvi és a matematikai kompetenciákat mérő, központilag kiadott, egységes követelményeket tartalmazó feladatlapok alapján, országosan egységes eljárásrend szerint kell megszervezni.

Ha a középiskola nemzetiségi nevelés-oktatást folytat, akkor helyben készített, nemzetiségi nyelvű szövegértési feladatsort használhat, de köteles a központi matematika írásbeli vizsga eredményét figyelembe venni, és ekkor is meg kell szerveznie a központi írásbeli vizsgát mindkét tantárgyból. A központin kívül más írásbeli vizsgát nem követelhetnek meg az iskolák.

A szükséges jelentkezési lap az oktatas.hu honlapról letölthető – ez azonban nem tévesztendő össze azzal, amelyet a középfokú iskolákba jelentkezésre kell majd használni. Az írásbeli vizsga feladatlaponként 45 perces, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

A központi írásbeli vizsgákat a nyolc és a hat évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára január 17-én 10 órától, a pótló írásbeli vizsgát pedig január 22-én 14 órától kell megszervezni. Utóbbit azok írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet központi írásbeli vizsgát.

Az eredményről a vizsgát szervező középfokú iskola február 5-éig közvetlenül tájékoztatja a diákokat. A középfokú felvételivel kapcsolatos minden információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2014/2015. tanév) menüpontban. Ugyanott megtalálhatók az írásbeli vizsgát szervező intézmények listái, és letölthetők a jelentkezési lapok is – írta az Oktatási Hivatal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X