nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hamarosan itt a Kutatók Éjszakája!

Csütörtöktől lehet regisztrálni a Kutatók éjszakája programjaira, aki időben jelentkezik, szeptember 23-án semmiről nem marad le, és olyan dolgokba nyerhet bepillantást, amelyekbe egyébként soha – hangsúlyozza az eseménysorozatot szervező Tempus Közalapítvány közleménye.

MTI | 2011. szeptember 9.
|  

A Kutatók éjszakája (Researchers' Night) az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa-szerte megrendezett népszerű tudományos fesztivál. A rendezvény célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, bemutassa a tudósok érdekes, izgalmas életét, és ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

Az esemény, amelyet 2005 óta minden év szeptemberének negyedik péntekjén tartják, az idén szeptember 23-ára esik. Magyarországon hatodik alkalommal rendezik meg a Kutatók éjszakáját. A hazai rendezvénysorozatot a Tempus Közalapítvány szervezi, és az idén másodízben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány az esemény társszervezője

„A Kutatók Éjszakája az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata korántsem az unalmas, fűrészporízű előadások estéje! Izgalmas és meghökkentő programok mutatják be a kutatókat, a tudományos módszereket és az eredményeket érthető, élvezhető, szórakoztató formában” – hangsúlyozza a közlemény.

A regisztrációs felületek az idei Kutatók éjszakájára csütörtök délután négykor nyílnak meg. Lehet jelentkezni a Planetárium előadásaira, vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mini atomreaktorába, amely ismét csak erre az éjszakára nyílik meg az érdeklődők előtt. A Semmelweis Egyetemen kipróbálható lesz a videoendoszkópos sebészeti technika, az Óbudai Egyetemen a papírkészítés ősi titkai, az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán pedig akár hipnotikus állapotba kerülhetnek a jelentkezők. Találkozhatnak az érdeklődők az érzéseit kifejező robottal, lángorgonával, de „magvas” meglepetések is várnak a Botanikus Kert orchidealaborjában. A központi helyszín idén a Gödör klub.

Külön érdekesség, hogy a MOHA online-on (Mindent az Oktatásról Hallgatóknak) élőben lesznek követhetők a legérdekesebb programok.
(Részletesen a programokról és a regisztrációról a www.kutatokejszakaja.hu oldalon, valamint a Facebookon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X