nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Halálos SMS-járvány az amerikai utakon

"Halálos járványként" jellemezte Ray LaHood amerikai közlekedési miniszter a fiatal vezetők körében elterjedt szokást, hogy a kormány mögött is olvasnak, írnak SMS-üzeneteket.

MTI | 2011. március 9.
|  

A harminc év alatti vezetők 30 százaléka küld szöveges üzenetet a mobilján autózás közben, derült ki az Egyesült Államokban minap megjelent ezerfős reprezentatív közvélemény-kutatásból. A felmérést a Consumer Reports magazin készítette, amely a közlekedési minisztériummal közösen dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet a vezetés közbeni mobilhasználat veszélyeire.

A felmérésben részt vevő fiatalok 63 százaléka ismerte el, hogy az utóbbi egy hónapban vezetés közben használta mobiltelefonját. Ugyanakkor a statisztika alapján a harminc fölötti korosztály kevésbé mobilfüggő: kilenc százalék állította, hogy az vizsgált időszakban küldött szöveges üzenetet a volán mögött.

LaHood az adatok tükrében arra is figyelmeztetett, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály a tizenéveseké, mivel ők azok, akik nehezen válnak meg mobiljuktól.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X