nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hackelik az orosz választásokat?

Hackertámadás érte és ezért nem lehetett elérni a független Echo Moszkvi Rádió és több más orosz internetes kiadvány, illetve szervezet honlapját vasárnap, az oroszországi parlamenti választások napján.

MTI | 2011. december 4.
|  

Alekszej Venediktov, az Echo Moszkvi főszerkesztője az Interfax hírügynökségnek elmondta, hogy moszkvai idő szerint reggel 6 óra 40-től nem működik az internetes oldaluk, ezért hackertámadás miatt a legfőbb ügyészséghez, illetve az Orosz Föderáció Központi Választási Bizottságához fordulnak panasszal.

Venediktov szerint ez ismételten megkérdőjelezheti a parlamenti választások lebonyolításának tisztaságát, mivel ezzel azt próbálják megakadályozni, hogy be tudjanak számolni a választási visszaélésekről.

A Kommerszant című napilap internetes oldalán közzétett információ szerint az Echo Moszkvi Rádió weboldalán kívül nem érhető el a Golosz jogvédő szervezeté, valamint a gazeta.ru internetes újságé sem, amelyen korábban az úgynevezett Választási visszaélések térképét elhelyezték.

A Novoje Vremja internetes változata elérhető ugyan, de az ott közöltek szerint a parlamenti választások miatt a legfrissebb szám online változata csak december 5-én, az újság pedig december 6-án jelenik meg. A weboldalon az ellenzéki szervezetek tanácsait olvashatják a  látogatók arról, hogy mit tegyenek, illetve mit ne tegyenek a választás napján, illetve egy telefonszámot is közöltek, amelyen a választási visszaélésekről tehetnek bejelentést.

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a választások előtt, szombaton 10 napos elzárásra ítélték a Más Oroszország szervezet egyik aktivistáját, a Golosz jogvédő szervezet munkatársait pedig Tomszk megyében nem engedték be a szavazóhelyiségekbe. A társadalmi szervezet vezetőjét szombaton feltartóztatták a seremetyevói repülőtéren és elkobozták a nála lévő számítógépet.

Oroszországban a törvényhozás alsóháza, a Duma új összetételére szavazhat az arra jogosult mintegy 110 millió orosz állampolgár. A választásokon hét párt indult.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X