nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Iráni hackerek az Amerika Hangja oldalain

Egy magát "iráni kiberhadseregnek" nevező csoport vállalta a felelősséget kedden az Amerika Hangja (Voice of America) rádió internetes oldalaira történt behatolásért - jelentette a rádió és a félhivatalos iráni Farsz hírügynökség.

MTI | 2011. február 23.
|  

A csoport a Voice of America farszi nyelvű oldalán üzenetet helyezett el, amelyben a muzulmán világ ügyeibe történő beavatkozás beszüntetésére szólította fel Washingtont.

„Mrs. Clinton, akarod hallani az elnyomott népek hangját Amerika szívéből?" - szól az üzenet. „A muzulmán világ nem hisz az Egyesült Államok üzelmeiben. Azt mondjuk nektek, fejezzétek be a beavatkozást a muzulmán országokban".

A Farsz szerint a hackerek az Amerika Hangja összesen mintegy 95 internetes oldalát támadták meg. A teheráni hírügynökség szerint a Voice of America „az Egyesült Államok kémszervezetének részeként" tevékenykedik.

Az amerikai rádióadó szerint a kibertámadásra egy nemrég az ABC tévében Hillary Clinton külügyminiszterrel közölt interjú szolgáltathatott ürügyet. Az interjúban Clinton a következő szavakkal utalt a külügyminisztérium arab és farszi nyelven indított Twitter-oldalára: „Csatlakozni akarunk azokhoz a fiatalemberekhez, akik az amerikai fiatalokhoz hasonlóan jogot szeretnének kapni nézeteik kifejezésére".

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X