nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Francia nyelvvizsga nélkül mostantól senki se lehet francia

Franciaország megszigorítja a francia nyelvtudás igazolását az állampolgárságot igénylők számára: „a hétköznapi életben való boldoguláshoz szükséges nyelvismeretet” ezentúl diplomával vagy nyelvvizsgával kell a jelölteknek igazolniuk – derül ki a Hivatalos Közlönyben szerdán megjelent rendeletből.

MTI | 2011. október 13.
|  

A francia nyelvtudás eddig is elengedhetetlen feltétele volt a francia állampolgárság megszerzésének. Ezentúl azonban nem a prefektúra tisztviselője ítéli meg az igénylők nyelvismeretét az egyéni meghallgatásokon, hanem a „külföldinek vagy egy (felsőfokú) diploma bemutatásával vagy pedig egy, az állam által elismert szervezet által kiállított nyelvvizsga-bizonyítvánnyal kell azt igazolnia”.

A Les Échos című gazdasági napilap belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy „mintegy egymillió olyan külföldi tartózkodik Franciaországban, aki nem beszél franciául”. Évente több mint 100 ezer külföldi kapja meg a francia állampolgárságot; több mint nyolcvan százalékuk saját jogon, a többiek francia állampolgárral kötött házasság révén.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X