nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felülvizsgálják a gimnáziumokat a fővárosban

Nem járul hozzá újabb hat- és nyolcosztályos évfolyamok indításához a főváros - mondta el a Népszabadságnak Csomós Miklós főpolgármester-helyettes.

Edupress | 2010. november 24.
|  

Továbbá felülvizsgálják a szakmai munka minőségét a fővárosi oktatási intézményekben, az átvilágítások a jövő évben zajlanak majd – tette hozzá.

Az oktatásban egységesítésre törekvő Csomós Miklós elmondta: kívánnak élni azzal a jogukkal, mellyel a korábbi városvezetés nem. A főváros ugyanis a pedagógiai programok felülvizsgálatán keresztül is befolyásolni tudja az iskolavezetést, megjelölve, hogy mit vár el, illetve mit nem enged meg.

Az iskolákban nem várható olyan gyors irányváltás, mint a közműcégek esetében, de a szakmai munka minőségét felülvizsgálják, különös tekintettel a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokra és a nulladik évfolyamos nyelvi képzést folytató középiskolákra – mondta el Csomós Miklós. Kifejtette: minden intézménynek el kell érni egy bizonyos szintet ahhoz, hogy a főváros finanszírozza a működését. A jövő a négyosztályos gimnáziumoké, a gyenge színvonalat teljesítő intézményekben pedig a nulladik évfolyamot is megszüntetik.

Arra a jelenségre, hogy a kerületek szívesen megosztanák az iskolafenntartási terheket a fővárossal, elmondta: „A főváros várhatóan intézményenként vizsgálja majd meg a feladat átvállalásának lehetőségét."

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X