nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @rofia: 21 Gondolom így már érthető, hogy a cím helyesírása teljesen korrekt, annak ellené...
  2023. 02. 05, 11:07  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: összegzés Véleményem az, hogy eredetileg az "á" mint hosszú magánhangzónak a magy...
  2023. 02. 05, 10:59  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Feljelentést tesz a minisztérium

A „durva hamisítvány” célja, hogy a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését.

MTI | 2015. május 25.
|  

Feljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) amiatt a hamisított levél miatt, amely a köznevelésért felelős államtitkárság egyik főosztályvezetőjének nevével került fel szerdán az internetre – közölte a tárca sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel. A közleményben az áll: a hamisított levélben a főosztályvezető utasításokat ad a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektori hivatalának az intézmény feldarabolásával kapcsolatban. Hangsúlyozták: a köznevelésért felelős államtitkárság nem adhat és nem is ad semmilyen utasítást felsőoktatási intézményeknek. A „durva hamisítvány” célja, hogy feszültséget szítson a felsőoktatás szereplői között, szembeállítsa a hallgatókat, szülőket, oktatókat, döntéshozókat, és a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését, előidézze annak negatív megítélését – írták a közleményben.

Szerda délután került fel az internetre egy a BCE rektori hivatalának címzett, Thaisz Miklós főosztályvezető nevével szignált levél, amelyben az egyetem átszervezésével kapcsolatos épületkiürítések előkészítésére szólítják fel a rektori hivatalt. Szerdán a BCE budai campusán tartott fórumon az egyetem vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke kiálltak az intézmény egysége mellett, miután korábban több olyan információ jutott el az egyetem vezetőihez, hogy a kormány el kívánja költöztetni a budai campuson lévő karokat, a területet pedig eladná.

A Miniszterelnökség határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos bármilyen döntés vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne. Kedden a vs.hu arról írt: információik szerint „meg vannak számlálva a napjai” a BCE budai campusának, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat eladják, hogy az azért kapott pénzt a budai Vár újjáépítésére fordítsák.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X