nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyurcsány feljelentést tesz

Lopás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Gyurcsány Ferenc, amiért eltűnt 1984-ben írt szakdolgozata a Pécsi Tudományegyetemről (PTE). A volt miniszterelnök szerint ellenfelei el akarják távolítani a politikából, ezért vádolják plágiummal.

MTI | 2012. április 30.
|  

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfői Facebook-bejegyzésébenmocskos játéknak minősítette, hogy a HírTv riportfilmje szerint főiskolai szakdolgozatának minden pontja megegyezik azzal, ami egykori sógorának azonos című, de négy évvel korábban írt értekezésében olvasható. A csatorna ezt a Gyurcsány-dolgozat bírálatára alapozva közölte.

A politikus a közösségi oldalon az ügyet azzal hozta összefüggésbe, hogy ellenfelei szerinte csaknem tíz éve el akarják távolítani a politikából, pontosabbanpolitikailag meg akarnak ölni.Eddig nem sikerült, most sem fog sikerülni. Igazam van, és meg fogok érte harcolni- fogalmazott.

Szakdolgozatának eltűnésével kapcsolatban azt a kérdést tette fel, lehetséges-e, hogy „vádlói” így akarják megnehezíteni, ellehetetleníteni, hogy megvédje magát. Szerinte erre az ügyészségnek kell választ adni, ezért lopás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A Hír TV Célpont című műsorában pénteken az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező – A Balaton-felvidék szőlészete és borászata – címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi, a politikus első feleségének bátyja is megerősítette, hozzátéve: nem tudott arról, hogy Gyurcsány később ugyanezt a témát választotta. A korábbi kormányfő a Hír Tv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta Rozs Szabolcs dolgozatát és merített is belőle. Később ezt azzal egészítette ki, ha így volt, szeretné hinni, hogy a forrást tisztességesen megjelölte.

A HírTv vasárnap este újabb riportfilmet szentelt az ügynek, ebben már azt állítva: a bírálat alapján rekonstruált 35 oldalas Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógoráéval. Az ügy előzményéről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X