nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fejlesztés a gyorsabb és biztonságosabb adatforgalomért

Kétéves kutatási programot indított a Debreceni Egyetem (DE) konzorciumi partnereivel, ennek célja a mainál gyorsabb és biztonságosabb internetes adatforgalom biztosítása.

MTI | 2012. július 26.
|  

Gaál István, a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnöke a projektről tartott szerdai, debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kutatást az egyetem kiemelten támogatja, hiszen az infokommunikáció ma az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág.

Felidézte, hogy az intézmény az iparágnak szánt szakemberképzés biztosítására informatikai inkubátorházat hozott létre, s a közelmúltban felépült az informatikai kar új épülete is.

Az egyetem a két év alatt a kifejleszteni kívánt, 100 Gb/s sebességű adatforgalmat is biztosítani képes berendezés technológiájának elméletét dolgozza ki, míg a gyakorlati megvalósítást a 100 százalékban magyar tulajdonban álló AITIA International Zrt. végzi.

Varga Pál, aki az AITIA részéről szakmailag vezeti a projektet, elmondta: céljuk, hogy a létrehozandó új eszköz akár a mostaninál ezerszer nagyobb adatforgalmat is biztonságosan tudjon monitorozni. A növekvő sebességű adatforgalomnál ugyanis fontos, hogy egy-egy szolgáltató az egész hálózatát továbbra is mérni és ellenőrizni tudja, és ne vesszenek el adatok – tette hozzá.

A szakember közölte, hogy az együttműködésben 40-50 ember vesz részt, és a fejlesztéssel végső soron az infokommunikációs szolgáltatások minőségének a javítása a cél.

Varga Pál az MTI érdeklődésre elmondta: ha sikeresen tudnak megjelenni a fejlesztéssel Magyarországon, akkor a későbbiekben Közép-Európa lehet az a piac, ahol jó eséllyel forgalmazhatják a terméket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X