nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ön használta már az internetet?

Akkor Ön a 15 év feletti magyar lakosság 58%-ába tartozik. A magyar háztartások harmadában nincs net.

MTI | 2014. március 29.
|  

A 15 év feletti magyar lakosság 42 százaléka még soha nem használta az internetet, pedig a digitális írástudás ma már a munkaerőpiacon való elhelyezkedés és az egyéni életminőség szempontjából is nélkülözhetetlen – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint ezt hangsúlyozta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián. A probléma kezelésére életre hívott eMagyarország-pontokból jelenleg mintegy 1600 működik, többségük az 5000 alatti lélekszámú településeken. A felmérések alapján a hálózat egységeit hetente 50-60 ezren látogatják – ismertette a helyettes államtitkár.

A tárca közleménye szerint Solymár Károly Balázs azt is elmondta: a hálózati feltételek ugrásszerű javulása ellenére a háztartások harmadában még mindig nem fizetnek elő az internetre. Ennek okai túlnyomórészt már nem az anyagi lehetőségekben keresendők, hanem belső, tudásbeli és motivációs tényezőkben. A helyettes államtitkár szerint a gátak lebontásáért sokat tudnak tenni a mindenki számára nyitott könyvtárak, az infokommunikációs eszközöket és tartalmakat jól ismerő könyvtárosok. A könyvtárak jelentőségét a közhiedelemmel szemben nem csökkenti, hanem növeli a digitális világ – hangsúlyozta. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy 467 eMagyarország pont könyvtárban működik, az együttműködés a kezdetektől kiváló.

Az NFM tájékoztatása szerint az Informatikai és Könyvtári Szövetség egyhetes országos rendezvénysorozatán országszerte csaknem kétezer program várta a közönséget. A Könyvtári Fiesta hét napja alatt összesen 470 település több mint 500 regisztrált intézményének programjaira látogathattak el az érdeklődök.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 El Vaquero 2014. március 30. 19:55

"a hálózati feltételek ugrásszerű javulása ellenére a háztartások harmadában még mindig nem fizetnek elő az internetre. Ennek okai túlnyomórészt már nem az anyagi lehetőségekben keresendők, hanem belső, tudásbeli és motivációs tényezőkben."

Ez pontosan így van. Ma már szinte mindenki megengedhetné magának (kivéve az annyira mélyszegénységben élők), hogy legyen egy PC-je és netje, csak sok helyen nincs rá igény. Még tanya külterületre is lehet kivinni netet, vagy mobilnetet, vagy műholdasat, bár utóbbi nem csak elég lassú, de legalább baromi drága is.

Információ
X