nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Építsen és törjön hidat!

Hídépítési verseny (20 perc alatt 7 méteres híd) titkos anyagokkal, 40 ezer LEGO kockából kép, tésztahídépítés-oktatás, híd makett kiállítás – Ez várja az érdeklődőket péntek délután 2 órától a Közlekedési Múzeumnál.

nyest.hu | 2014. május 15.
|  

A hidak és hídépítők napján a professzionális versenyzőknek – azaz a hazai hídépítő cégek csapatainak – mindössze 20 perc alatt kell megépíteniük hídjukat egy „7 méter széles szakadék”, azaz a Közlekedési Múzeum parkolója felett. A versenyzők mindehhez csak néhány korlátozott alkatrészt, és egy különleges, hídépítésre általában nem használt – és jelenleg titkos – alkotóelemet használhatnak fel.

Mindazok, akiknek napjai nem hídépítéssel telnek, ezen a délutánon bepillantást kaphatnak a hídépítés rejtelmeibe. Az érdeklődők a helyszínen Leonardo da Vinci különleges hídszerkezetét építhetik meg (ragasztás, szögelés és csavarozás nélkül), sőt a legjobban sikerült alkotások készítői egy különleges utazást is nyerhetnek az Erzsébet híd gyomrába.

A Leonado-féle híd modellje
A Leonado-féle híd modellje
(Forrás: Wikimedia Commons / Pfeilstein / GNU-FDL 1.2)

A tésztahídépítésben a magyarok rendre döntik meg a világrekordokat. Most mindenki megtanulhatja, hogy miképp kell egyszerű, otthoni étkezési tésztából hidat építeni. A délután folyamán az Óbudai Egyetem tésztahídépítő köre tésztahídtörési bemutatót is tart.

Nepomuki Szent János a hidászok védőszentje, az ő képét 40 ezer LEGO kockából szeretnék e délutánon kirakni, e munkában is bárki részt vehet.

Fantázia- és valós hidak makettjeiből és különleges fotókból nyílik kiállítás a Közlekedési Múzeumban. A Közlekedési Múzeumban délután 1 órakor nyílik meg az a kiállítás, amelyen Gyukics Péter különleges Duna-hidakat bemutató képei láthatók, valamint annak a versenynek az eredménye, amelyre híd makettekkel lehetett nevezni.

A rendezvény helye:
Közlekedési Múzeum XIV. kerület, Városligeti krt. 11.

A rendezvény ideje:
2014. május 16 péntek délután 1 óra

A kiállítás megnyitója a múzeumban:
2014. május 16 péntek délután 2 óra

A Közlekedési Múzeum előtti programok május 16-án, pénteken délután 2 órakor kezdődnek. A Közlekedési Múzeum előtt zajló Hidak és Hídépítők napján való részvétel mindenki számára ingyenes!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X