nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elhunyt Bud Spencer?

Akinek halálhírét költik, sokáig él – tartja a mondás. Nos, a 83 éves Bud Spencernek szerencséje van, nyert pár évet...

nyest.hu | 2013. február 10.
|  

Mint arról a MediaMass portál beszámol, a népszerű színész halálhíre pénteken kezdett terjedni az interneten. A sztár Facebook-oldalán hamarosan megjelentek a rajongók részvétnyilvánításai. Voltak azonban, akik figyelmeztettek: a hír nem jelent meg egyetlen fontosabb olasz hírszájton sem, azaz csakis álhírről lehet szó.

Szombaton aztán a színész hivatalos képviselői is jelezték, hogy Bud Spencer él és jól van, sőt, nagyon jól szórakozik azon, hány híresség felült a hoaxnak.

Bud Spencer 2009-ben
Bud Spencer 2009-ben
(Forrás: Wikimedia Commons / Karl-Martin Pold)

Nem zárhatjuk ki, hogy a színész halálhíre hamarosan a magyar oldalakon is terjedni kezd – ha pedig barátaik is megosztanák a szomorú hírt, linkeljék be nekik ezt a cikket. Bud Spencernek pedig hosszú életet, jó egészséget kívánunk!

Ráadásul a hír duplán álhírnek bizonyult: a MediaMass cikke alatt már január 13-ai komment is található. Feltételezhetően a hír dátumozása folyamatosan frissül: a cím még 2012-es halálesetről szól. Annyiban azonban aktuális, hogy a Facebookon tényleg terjed Bud Spencer halálhíre. Ennek a forrása feltehetően a webhirek.com erről szóló cikke. Ez a szöveg azonban lényegében nem más, mint a magyar wikipédia Bud Spencer-szócikke.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X