nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elbocsátották a gyerekverő tanárnőt

A pedagógus odament a fiúhoz, és akkora pofont adott neki, hogy a gyerek a földhöz csapódott, ezt követően pedig a tanár rugdosni kezdte.

MTI | 2013. május 15.
|  

Az általános iskolát működtető szegedi kistérségi közoktatási intézmény főigazgatója kezdeményezte annak a testnevelés szakos tanárnőnek az azonnali felmentését, aki pénteken bántalmazta egy harmadikos diákját. Gera Tibor kedden újságíróknak elmondta, ami történt, méltatlan egy pedagógushoz, ezért döntött az azonnali felmentésről. A főigazgató közölte, meghallgatta a tanárnőt, aki elismerte, hogy megütötte, majd többször belerúgott a pofontól földre kerülő fiúba. Annak kiderítése, hogy milyen körülmények vezettek az esethez, a rendőrségi nyomozás feladata – tette hozzá.

:

Gera Tibor hangsúlyozta, nehezen kezelhető tanulóról van szó, de ilyen gyerekek minden iskolában vannak. Egy pedagógusnak tudnia kell bánni a legkiválóbb képességű diákokkal és a nehezen kezelhetőkkel. Ezért az iskola szempontjából is meg kell vizsgálni a történtek előzményeit – fogalmazott a szakember. A főigazgató tudatta, a szülők kérték, hogy a fiú magántanulóként folytathassa az iskolát.

Az esetet az iskola biztonsági kamerája rögzítette – közölte a fiú édesapja. A történteket az újságíróknak felidéző férfi elmondta, a felvételen tisztán látszik, hogy fia beszaladt a kamera látókörébe, a tanárnő rászólt, a gyerek ekkor megállt egy lépcsőfordulóban. A pedagógus odament a fiúhoz, és akkora pofont adott neki, hogy a gyerek a földhöz csapódott, ezt követően pedig a tanár rugdosni kezdte. A férfi hangsúlyozta, „ilyet nem tehet egy ember egy tízéves gyerekkel”.

Az esetre úgy derült fény, hogy a gyerek hétfőn nem akart iskolába menni, és elmondta a történteket az édesanyjának. A külön élő szülők ezután mentek be az intézménybe, ahol kérték, hogy megnézhessék a felvételt. Az iskola igazgatója maximálisan együttműködő volt, és mindent megtett, hogy tisztázza a helyzetet – mondta az apa.

A rendőrség korábban közölte, hogy a bántalmazás következtében a fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tanárnő ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X