nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egymillió telefonhívás 24 óra alatt a Gmailből

A szolgáltatás kényelmessége és észak-amerikai ingyenessége megnyerte a felhasználókat.

IT café, Dajkó Pál | 2010. augusztus 27.
|  

Habár a Google hivatalosan még nem jelezte, a Twitteren a cég közzétette, hogy az első 24 órában több mint egymillió hívást regisztráltak a tegnap bejelentett új, a Gmailbe integrált telefonszolgáltatás keretében (ez a Twitter-fiók roppant népszerű, közel két és félmillió követője van).

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, az Egyesült Államokban élő felhasználók Gmail-fiókjaihoz automatikusan hozzáadódott az új menüpont, melynek segítségével képesek az interneten telefonálni: ha a hívott fél az USA-ban vagy Kanadában él, akkor (a minimum az év végéig tartó bevezető akció keretében) ingyenesen, amennyiben nem, akkor egy meghatározott, kedvezményes tarifa alapján. Az üzleti modell a vállalat szerint még képlékeny, még az is elképzelhető, hogy az amerikai hívások jövőre is megmaradnak ingyenesnek, ha elég jövedelem keletkezik a nemzetközi hívásokból.

A technológia a Google által felvásárolt Gizmo5 cég VoIP-megoldására épül, de jelenleg összefonódik a Google Voice szolgáltatással, ám csak annyiban, hogy a hívott fél csak akkor tudja visszahívni a hívót, ha az rendelkezik Google Voice telefonszámmal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X