nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Sultanus Constantinus: @Roland2: Szerintem a magyarázat sokkal egyszerűbb: egy szép lányt/nőt sokkal többen megné...
  2019. 09. 15, 11:30  Anti-PC shaming
 • Roland2: "A másik problémám az volt, hogy miért éppen lány van a borítón.(.....) Mivel a tankönyvbo...
  2019. 09. 15, 10:29  Anti-PC shaming
 • Roland2: "A másik problémám az volt, hogy miért éppen lány van a borítón.(.....) Mivel a tankönyvbo...
  2019. 09. 15, 10:29  Anti-PC shaming
 • szigetva: @Sultanus Constantinus: Pedig hát: www.abbreviations.com/serp.php?st=PC&p=99999
  2019. 09. 14, 15:25  Anti-PC shaming
 • aspen: "gondolnunk kell azokra is, és vannak ilyenek, akik viszonylag szolgaian követik a tanköny...
  2019. 09. 14, 12:18  Anti-PC shaming
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyiptomi többségi tulajdonba kerül a Euronews

Harmincötmillió eurós tőkeemeléssel 53 százalékos tulajdonrészhez jut a Magyarországon is működő Euronews hírtelevízióban az egyiptomi Naguib Sawiris egyik vállalata – derül ki az Európa legnézettebb hírtelevíziójának az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

MTI | 2015. február 28.
|  

A hírtelevízió igazgatótanácsa a közlemény szerint február 24-én Párizsban tartott ülésén megbízta Michael Peterst, a televízió elnökét, hogy folytasson exkluzív tárgyalásokat annak érdekében, hogy a Sawiris család egyik, Naguib Sawiris által vezetett cége részesedéshez jusson az Euronews tőkéjében. A 35 millió eurós tőkeemeléssel az egyiptomi vállalkozás 53 százalékos részesedéshez juthat a hírtelevízióban.

A lyoni székhelyű hírcsatornának jelenleg 23 köztelevízió a tulajdonosa, amelyek közül 23 százalékkal a France Télévisions francia közszolgálati médiavállalat a legjelentősebb. „Az elmúlt évtizedben a Euronews híddá vált a nemzetek között. Az európai perspektívának köszönhetően a csatorna iránt egyre nő az érdeklődés az Európai Unióval határos országok részéről. Ez teszi egyedivé a Euronewst” – mondta a közlemény szerint a csatorna elnöke. „Fel akarjuk gyorsítani a növekedésünket. Naguib Sawiris érkezése fantasztikus lehetőséget jelent a Euronewsnak. Ez a befektetés a fejlesztési tervünk gyors megvalósítását teheti majd lehetővé, az európai közszolgálati misszió örökségének megtartása mellett” – tette hozzá Michael Peters.

A növekedési program illeszkedik a Euronews európai küldetésébe, és összhangban áll az Európai Bizottsággal aláírt partnerségi megállapodással – hangsúlyozta a csatorna. Az egyiptomi tőkeemelést a részvényesek közgyűlésének is jóvá kell hagynia, de erre csak a jelenleg folyó exkluzív tárgyalások után kerül majd sor. Az Euronews jelenleg tizenhárom nyelven sugározza műsorait, 156 ország 420 millió otthonába jut el. Műsorait 30 ország több mint 600 újságírója állítja össze.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X