nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Decemberben kerülhet kormány elé a felsőoktatási törvény normaszövege

A felsőoktatási törvény normaszövege decemberben, a közoktatási törvényé augusztusban kerülhet a kormány elé egy minisztériumi munkaterv szerint.

MTI | 2011. június 8.
|  

Az MTI kedden úgy értesült, hogy a felsőoktatási törvény normaszövegéről december 8-án tárgyalna az államtitkári értekezlet, majd december 21-én kerülne a kormány elé. A közoktatási törvényről augusztusban tárgyalnának a kabinetben.

Ha a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában készült munkatervet a kormány is jóváhagyja, akkor a parlament csak jövőre tárgyalná az új felsőoktatási törvényt.

Az oktatási államtitkár május 30-án újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az államtitkárság szándéka szerint a köz- és a felsőoktatási törvény is még a tavaszi az Országgyűlés elé kerülhetnek. Hoffmann Rózsa akkor úgy nyilatkozott: a köz- és a felsőoktatási törvényeket megalapozó koncepciók kidolgozása az utolsó stádiumban van. A kormánytól várják az időpontot, amikor konzultálhatnak róla.

Ha meglesz a politikai jóváhagyás, gyorsított tempóban folytatódik majd a kodifikáció, és ettől függően kerülhetnek a jogszabálytervezetek a parlament elé – fűzte hozzá Hoffmann Rózsa. Arra törekednek – mondta az oktatási államtitkár –, hogy ez minél előbb megtörténjen.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X