nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hoffmann Rózsa elnézte a naptárját?

Hiába ígérte az oktatási államtitkárság a hét elejére, hogy akkor a kormány tagjain kívül a közvélemény is megismerheti a köznevelési törvény koncepcióját, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő ma, szeptember 7-én közölte az Indexszel: a kormány vasárnap is tárgyal a javaslatról és csak a jövő héten teszik közzé a végleges szöveget.

Edupress | 2011. szeptember 8.
|  

Szijjártó Péter az Index kérdésére közölte: „A kormány több olvasatban tárgyalta a törvényt, legutóbb már konkrétumok is szóba kerültek. A legutóbbi kormányülésen még néhány szempont elhangzott, amit az előterjesztő beépít a javaslatba. A vasárnapi kormányülésen újra napirendre kerül, így a jövő hét elején nyilvánosságra kerülhet a koncepció.”

A portál információi szerint nemcsak stiláris változtatások szükségesek, mint azt Hoffmann Rózsa hangsúlyozta korábban. Az oktatási államtitkárságnak több ponton egyeztetnie kell még Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárral. A 2013-tól életbe lépő pedagógus életpályamodellel a bértömeg 30 százalékkal emelkedne, ami 164 milliárd forint kiadást jelent.

Szintén ma derült arra fény, hogy Lovasberényben a baharangzottakkal ellentétben nem került a kormány tágyalóasztalára a koncepció. Napok óta tolódik az a dátum, amikor ismerteti azt a kormány, miközben sorra jelennek meg az arról szóló hírek, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szavaival szemben nem csak stiláris problémákon vitáznak a döntéshelyzetben álló politikusok.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 peripetia 2011. szeptember 8. 17:12

"Szijjártó Péter az Index kérdésére közölte: „A kormány több olvasatban tárgyalta a törvényt, legutóbb már konkrétumok is szóba kerültek."

Egyszer kellene, de normálisan elolvasni és értelmezni róza ocsmányságát. Félek, hogy a "kormányunkban" még olvasni sem tudó hülyék ülnek. Ja, legfeljebb felolvassák nekik a szörnyedvényt. És ami fájdalmasan röhögni való: legutóbb már konkrétumok is szóba kerültek. Kérdés: eddig miről pofáztak az állatok?

Információ
X