nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Börtön jár a fenyegető tweetekért

Caroline Criado-Perez fenyegető tweeteket kapott Isabella Sorleytól és John Nimmótól. Ő Stella Creasy képviselőt is zaklatta a Twitteren. Börtönbe kerülhetnek.

nyest.hu | 2014. január 31.
|  

Két fiatal akár börtönbe is kerülhet azért, mert a Twitteren megfenyegették a feminista aktivista Caroline Criado-Perezt, egy általa vezetett kampányt követően, amelynek a célja az volt, hogy nők arcképei is szerepeljenek a bankjegyeken. A 23 éves Isabella Sorley, és a 25 éves John Nimmo több gyalázkodó üzenetet küldött Criado-Pereznek. Ezekben a halálát kívánták, nemi erőszakkal fenyegették és öngyilkosságra biztatták az aktivistát. Nimmo Stella Creasy munkáspárti képviselőnek is küldött megalázó és agresszív üzenetet.

Nimmo és Sorley a bírósági meghallgatáson elismerték tettüket: valóban ők írták a fenyegető üzeneteket, amelyeket 86 különböző Twitter-felhasználó nevében küldtek a politikusnak és az aktivistának. Miután mindketten bűnösnek vallották magukat, az ügy lezárul, és a fiatalok valószínűleg börtönbüntetés elébe nézhetnek. De a sértettek arra hívják föl a figyelmet, hogy a két fenyegetőző csupán „csepp a tengerben”; rengeteg hasonló durva, agresszív fenyegető üzenetet kapnak a júliusi kampány óta.

Börtön jár a fenyegető tweetekért
Forrás: Wikimedia Commons / Veronidae / CC BY-SA 3.0

„Remélem, hogy ez az ügy legalább azt üzeni a trollkodóknak és a zaklatóknak, hogy az online zaklatás nem következmények nélküli. Remélem, hogy aki követte ezt az ügyet, eztán kétszer is meggondolja, mielőtt zaklató üzenetet küldene” – mondta el Criado-Perez.

Forrás

Two face jail over Twitter abuse of banknote campaigner

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X