nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Böngésző beszédfelismerő funkcióval a Google-tól

Beszédfelismeréssel újít a Google böngészőjének új kiadása, egyébként kevés feltűnő újdonság került a Chrome 11-be.

IT café, Barna József | 2011. április 29.
|  

Tegnap megjelent a Chrome stabil csatornájában a böngésző 11-es verziója (egészen pontosan a 11.0.696.57-es kiadás). A stabilitást és a biztonsági hibákat javító szokásos frissítések mellett az új főverzió legnagyobb újítása, hogy támogatja a HTML-lel megvalósított beszédfelismerést – foglalja össze az IT café.

A kísérleti funkció jelenleg kizárólag az angol nyelvet ismeri, és talán mindössze egyetlen oldalon, a Google online fordítójában működik. A lehetőséget a fordítandó szöveg számára fenntartott ablak jobb alsó sarkában látható mikrofonikon jelzi. Ha a felhasználó erre kattint, a rendszer a mikrofonba bemondott angol nyelvű szöveget gépeli be a dobozba, legalábbis azt, amit ebből felismer. Lehetőség van a felismert szöveg és a fordítás gépi hangú felolvastatására is. E beszédbeviteli funkciónak alighanem inkább a böngészőre épülő Chrome OS-ben lesz nagyobb haszna.

Az új verzióban megjelent egyéb újdonságok között van a 3D CSS hardveres gyorsítása és a user agent string módosítása. A Google Chrome új verziója letölthető a böngésző weboldaláról, de azoknál, akik a korábbi kiadást használják, automatikusan települ.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X