nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Béren kívüli juttatások a Kliktől

A Klik egy összegben utalja át a 2013. január 1. és augusztus 31. közötti időszakra az alkalmazásában álló, közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott pedagógusok, pedagógiai munkát segítők, valamint technikai alkalmazottak béren kívüli juttatását.

MTI | 2013. május 24.
|  

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) egy összegben kifizeti a pedagógusoknak az oktatási intézmények állami fenntartásba vételét megelőzően megállapított, béren kívüli juttatások időarányos részét. A központ pénteken az MTI-vel azt közölte: egy összegben utalja át a 2013. január 1. és augusztus 31. közötti időszakra a Klik alkalmazásában, közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott pedagógusok, pedagógiai munkát segítők, valamint technikai alkalmazottak béren kívüli juttatását.

Erre azok a teljes vagy részmunkaidőben foglalkoztatottak jogosultak, akik 2012. december 31-én közalkalmazotti jogviszonyban álltak valamely, 2013. január 1-jével a központ fenntartásába került köznevelési intézménnyel, és 2012-ben kollektív szerződés vagy egyedi munkáltatói döntés alapján béren kívüli juttatásban részesültek. A pedagógusok béren kívüli juttatásának megállapításánál a Klik kiemelten figyelt arra – a kormány célkitűzéseivel összhangban –, hogy a fenntartóváltás senki számára ne eredményezzen jövedelemcsökkenést, így az érintettek a tavalyival megegyező, időarányos juttatást kapnak 2013 júniusában – írták a közleményben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X