nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bemutatkozott a magyar felsőoktatás

A magyar felsőoktatási választékot igyekeztek bemutatni három kínai egyetemen a Pop Up Hungary elnevezésű „roadshow-n”.

MTI | 2013. május 8.
|  

Sikeresnek ítélte a magyar felsőoktatási intézmények első szervezett kínai bemutatkozását az MTI-nek nyilatkozva Nagyné Szabó Kinga, a Balassi Intézet Campus Hungary programjának szakmai vezetője. A négynapos Pop Up Hungary elnevezésű „roadshow”, amely a magyar kultúrát, Magyarországot és benne a felsőoktatási választékot igyekezett bemutatni a pekingi magyar nagykövetség és a Külügyminisztérium támogatásával, valamint Kínában tanuló magyar ösztöndíjasok közreműködésével, kedden ért véget.

A 14 magyar egyetem képviselői Kína három egyetemén, a délnyugat-kínai Senhszi tartomány székhelyén, Hszianban, valamint az északnyugat-kínai Ninghszia-Hui autonóm terület székvárosában, Jincsuanban igyekeztek a kínai diákok érdeklődését felkelteni a felsőoktatási továbbképzés magyar lehetőségei iránt.

Az egységes képviselet hatékonynak mutatkozott, hiszen így lehetőség volt arra, hogy Hszian két egyetemén mintegy 2600, Jincsuanban pedig 3-400 hallgató előtt mondhassuk el azokat az alapismereteket, amelyekkel szándékaink szerint vonzóvá tehetjük a magyar felsőoktatást – számolt be Nagyné Szabó Kinga. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Campus Hungary program nemrég indult, s a csapat első útja Kínába vezetett, ezzel is jelezve a térség fontosságát és elismerve a piac potenciálját.

Mint mondta, az effajta bemutatkozás több lehetőséget kínál, mint például az oktatási vásárok, mivel egyrészt lehetőség nyílik arra, hogy – amint a hsziani Idegen Nyelvi Egyetemen, a Pejhua Egyetemen és a Ninghszia Egyetemen is tették – az országot, annak turisztikai látványosságait interaktív módon bemutassák, másrészt kizárólag a felsőoktatásra összpontosítsanak. Külön is megjegyezte, hogy a magyar népdalok előadásával mindenütt nagy sikert arattak.

Az eseménysorozaton képviseltette magát Pécs, Szeged és Debrecen, de itt volt az Esterházy Károly Főiskola Egerből, a Kaposvári Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem és a Miskolci Egyetem is. A fővárosból az ELTE, a Corvinus, a BME, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, s eljött – saját finanszírozásban – a budapesti Central European University (CEU) munkatársa is. Nagyné Szabó Kinga azt is elmondta, hogy a mesterképzés és a Phd-képzés mellett az alapképzés iránt is mutatkozott érdeklődés.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X