nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az EP első siket képviselőjét mutatja be egy brüsszeli hetilap

Jobban jelen vannak az Európai Unió szabályozási törekvéseiben a fogyatékkal élők problémái, amióta az első siket képviselő mandátumot nyert az Európai Parlamentben - idézte az említett EP-tagot, Kósa Ádámot (Fidesz) a European Voice című brüsszeli hetilap a róla készített, csütörtökön megjelent cikkében.

MTI | 2011. március 11.
|  

A magyar képviselő már Magyarországon, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnökeként, illetve ügyvédként is jelentős eredményeket ért el a fogyatékkal élők jogainak védelmezésében, EP-be választásával pedig ezt a munkáját immár uniós szinten is folytathatja – derül ki a cikkből.

Tevékenységének egyik eredménye a jelnyelvről szóló, úgynevezett Brüsszeli Nyilatkozat, amely egyebek között felkéri az Európai Unió intézményeit és tagállamainak kormányait az oktatás hozzáférhetővé tételére és a jelnyelv beszélt nyelvekkel egyenlő kezelésére.

Kósa Ádám 2009-es EP-képviselővé választása „mérföldkő volt a képviselőtestület életében és az övében is" – fogalmazott a European Voice, emlékeztetve arra is, hogy a fideszes EP-tag elnöke lett a parlament fogyatékkal élőkkel foglalkozó frakcióközi munkacsoportjának is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X