nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kósa Ádám kapta a DeafNation díját

A DeafNation, az Egyesült Államok legnagyobb hallássérülteknek szolgáltató, napi kétmilliós látogatottsággal bíró online felülete politika kategóriában idén Kósa Ádámnak ítélte magas rangú díját, az úgynevezett „DeafNation Inspiration Award”-ot – közölték szerdán Brüsszelben

MTI | 2012. május 9.
|  

A rangos elismerést a fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő olyan hallássérült közéleti személyekkel együtt veheti át, mint például a világ egyetlen siketeket oktató egyetemének, a Gallaudet Egyetemnek a rektora vagy Róma egyik legelegánsabb szállodájának, a Hassler Hotelnek a siket igazgatója.

A DeafNation célja, hogy ezzel példaképeket állítsanak a hallássérültek elé, inspirálják őket, és tudatosítsák bennük: elkötelezettséggel, a munka és az ügy iránti alázattal el lehet érni sikereket. A DeafNation Inspiration Award díjazottjai mind a hallássérültek közösségének érdekeiért dolgoztak. Hét különböző kategóriában a DeafNation nézői javasolhattak jelölteket a díjakra.

„A díj odaítélése meglepett, mert európai parlamenti képviselőként elsősorban az európai polgárokért dolgozom – így különösen jólesik, hogy az Egyesült Államokban is ismerik és elismerik munkámat. A kitüntetés utólag megerősít abban, hogy érdemes ezekért a célokért dolgoznom” –nyilatkozott a díj odaítélésének hírére Kósa Ádám. A néppárti politikus legfőbb célja, hogy mind a magyar, mind pedig az európai fogyatékossággal élők közössége számára a társadalmi befogadás minél teljesebb körű legyen.

A díjat idén július végén adják át a világ legnagyobb, hallássérülteknek szóló találkozóján, a DeafNation Expón, az egyesült államokbeli Las Vegasban, ahova a világ minden tájáról 30 ezer siketet várnak a szervezők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X