nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @mederi: "Úgy vélem, hogy még a Pángea időszakában létre jöhetett a kettős au vagy ua hang...
  2023. 01. 29, 12:37  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Janhunen ezt az irányt szerintem jól látja" Nem, semmi ilyesmivel nem foglalkozo...
  2023. 01. 29, 12:29  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Nemrég hivatkozásokat kértél mások állításai mellé. Erre most felsorolsz egy halo...
  2023. 01. 29, 11:05  Urál‒Altaj
 • mederi: @mederi: Összegezve: A rövid "a" és az "u" hang talán még félig az állat világhoz tartozik...
  2023. 01. 29, 10:59  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: "..Janhunen elméletének kivonatát veszed kölcsön.." Valóban, mivel az elméle...
  2023. 01. 29, 10:49  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az amerikai légierő is használja a Twittert

Bár maga a Pentagon többször is figyelmeztetett a közösségi honlapok veszélyeire, nemrég nyilvánosságra került kormánydokumentumokból kiderült, hogy az amerikai katonai vezetés maga is használja ezeket a honlapokat, köztük a Twittert és a YouTube-ot, hogy fontos események visszhangját felderítse.

MTI | 2009. augusztus 11.
|  

A legutóbbi ilyen eset volt az elnöki különgép, az Air Force One botrányba fulladt repülése a New York-i Szabadság-szobor fölött. Az április 27-i úton az elnöki repülőgép két F-16-os társaságában szállt fel, hogy közel repülve a Szabadság-szoborhoz, fényképeket készítsen róla. A lakosság azonban pánikba esett, mivel attól félt, hogy egy újabb szeptember 11-i támadásról lehet szó.

A légierő vezetése a közvélemény reakciójára volt kíváncsi ezzel az üggyel kapcsolatban, ezért a Twittert, a YouTube-ot és sok egyéb blogoldalt is pásztázott, majd javaslatokat tett arra, hogy a kormány hogyan kezelje a kialakult negatív közhangulatot – adta hírül a Yahoo hírportál.

A Twitter közösségi mikroblog figyeléséből például megállapították, hogy percenként átlag egy üzenetet küldtek az eseményről. A helyiek beszámolója a repülésről „nagyon kritikus, félelemmel teli. A következő 24 órában a média beszámolója a helybéliek hisztériájára és a közvélemény tájékoztatásának hiányára összpontosul majd... A blogok továbbra is igen negatív hangúak lesznek” – jelezte a légierő honlapok figyelését végző egysége, amely a kármentés érdekében jól időzített információk közreadására tett javaslatot. Továbbá kezdeményezte, hogy a Fehér Ház ismerje el, hogy hibázott, és biztosítsa a közvéleményt, hogy soha többé nem történik ilyen.

A kutatási eredményeket leszámítva a Facebook, a Myspace és más közösségi portál használata sok veszélyforrást hordoz magában a Pentagon szerint. Ezek a szolgáltatások rendkívül népszerűek az Irakban és Afganisztánban szolgáló katonák körében is, akik ezeken keresztül tartják például a kapcsolatot családtagjaikkal. Emellett a katonai vezetőség toborzásra és más kormányhivatalokkal való kommunikációra is e portálokat használja. Ugyanakkor az itt feltüntetett információt a Pentagon szerint könnyen megszerezheti az ellenség.

Múlt csütörtökön például hackerek több órán keresztül megakadályozták a Twitter működését, illetve a Facebooknak is súlyos belső problémái voltak, ami mind azt jelzi, hogy mennyire bizonytalanok ezek a szolgáltatások. Éppen ezért a tengerészgyalogság például tiltja saját katonái számára, hogy bármilyen célból közösségi portálokat használjanak, mivel ezzel „információt szolgáltathatnak ki az ellenségnek”.

Bill Lynn belügyminiszter szerint a web 2.0-s honlapok fontos eszközök, azonban tovább kell tanulmányozni őket, amíg előnyeiket és hátrányaikat kitapasztalják.

 

Információ
X