nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az al-Dzsazíra Boszniában

Januártól Szarajevóból is sugároz adást a katari székhelyű pánarab hír tv, az al-Dzsazíra - jelentette hétfőn a Tanjug szerb hírügynökség.

MTI | 2010. szeptember 21.
|  

Az „arab CNN-ként” is emlegetett tv-adó 1,2 millió euróért megvette az NTV 99 szarajevói tv-csatornát, és év végéig további tízmillió euró befektetésével új regionális tv-adó beindítását tervezi „Al-Dzsazíra Balkán” néven.

A katariak a pénteki boszniai napilapokban nyilvános hirdetésekben kerestek igazgatót az új balkáni csatorna szerkesztőségének élére.

A Dnevni Avaz című boszniai lap azt írta, az új tévé körülbelül 40 újságírót alkalmazna a balkáni országokból, Boszniából, Szerbiából és Horvátországból.

Borka Rudic, a boszniai újságíró egyesület főtitkára szerint az új csatorna beindítása, miután a hírek szerint az egész régióban fogható lesz az adása, mindenképpen hatással lesz a balkáni média jelenlegi arculatára. A főtitkár emlékeztetett, az al-Dzsazíra pénzügyileg stabil tv-adó, amely minőségi híreket készít.

A Tanug hírügynökség megjegyezte, miután kiderült, hogy arab tv-csatorna érkezik a Balkánra, rögtön megindult a vita, vajon mennyire maradhat független az új adó a politikai hatásoktól, illetve mennyiben fog hatni, és ha igen, milyen irányban a közgondolkodás alakulására a régióban. Különös tekintettel arra – teszi hozzá a szerb hírügynökség –, hogy fennáll a gyanú, hogy az al-Dzsazíra állítólag iszlamistákkal is tart fenn kapcsolatot; nagyon gyakran a katari adó jelenteti meg elsőként az al-Kaida nemzetközi terroristahálózatnak és vezetőjének, Oszama bin Ladennek a közleményeit.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X