nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az adóhatóság ellenőrzi majd a hallgatókat

A hallgatóknak maguknak kell majd jelezni, ha ledolgozták a hallgatói szerződésben rögzített éveket, akik nem teljesítik a feltételeket, azokat az adóhatóság fogja megkeresni.

Edupress | 2012. augusztus 8.
|  

Az oktatási államtitkárság közlése szerint: ha valaki ledolgozta a képzési idejének kétszeresét Magyarországon, az köteles lesz 30 napon belül jelezni ezt – adatokkal alátámasztva – az adóhatóságnál. Aki nem teljesíti a feltételeket, azt várhatóan ugyancsak az adóhatóság keresi majd meg.

A femina.hu információi szerint a hallgatói szerződések nyilvántartásával, kezelésével kapcsolatos szabályokat rögzítő kormányrendeletről még a nyár folyamán születik döntés. A tervezet szerint a felsőoktatási intézmény a hallgatói jogviszony megszűnéséről vagy a képzés lezárásáról az adatokat eljuttatja az Oktatási Hivatalhoz, amely aztán tájékoztatja a hallgatót, valamint az adóhatóságot a szerződés teljesítéséhez szükséges feltételekről.

Az Oktatási Hivatal átadja az adóhatóságnak a törvényben rögzített szabályok szerint nyilvántartott adatokat is. A hallgatói jogviszony ideje alatt az Oktatási Hivatal, lejárta vagy megszűnése után az adóhatóság foglalkozik majd az üggyel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szalakóta 2012. augusztus 9. 20:54

Jó, de honnan fogja tudni az adóhatóság, hogy mikor kell megkeresni az illetőt?

Információ
X