nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mégsem törvényellenes a keretszámok meghatározása?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Oktatásért Felelős Államtitkárságának álláspontja szerint nem helytálló az alapvető jogok biztosának, Szabó Máténak az állami ösztöndíjas/részösztöndíjas hallgatói létszámkeret visszavonására vonatkozó kérése.

Edupress | 2012. július 26.
|  

A hatályos felsőoktatási törvény szerint: „Nem kell a létszámkorlátozást alkalmazni, amennyiben a döntéshozatal évében benyújtott jelentkezések számának előző évhez viszonyított változása meghaladja a tíz százalékot.” 

A kormány a felsőoktatási törvénynek megfelelően döntött az állami ösztöndíjas/részösztöndíjas létszámkeretről. Figyelembe vette a munkaerőpiac képzési igényeit és a várható jelentkezői létszámarányt. 
Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a 2012 szeptemberétől újonnan belépő diákok több mint hatvan százaléka (tehát 10 diákból 6) teljes állami ösztöndíjban részesül.

Az idén felvételiző fiatalok nagy várakozással tekintenek a felsőoktatási tanulmányaik megkezdése elé. A közlemény szerint abban az esetben, ha Szabó Máté kérése teljesülne, a 2012/2013-as tanévben egyetlen új hallgató sem lenne az egyetemeken és főiskolákon. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X