nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mezey: szükséges az állami szerepvállalás

Nem vonulhat ki az állam az egész felsőoktatásból, több képzésnél is biztosítani kell az állami szerepvállalást – mondta el Mezey Barna, az ELTE rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke az InfoRádiónak.

Edupress | 2012. július 30.
|  

Mezey Barna arról is szót ejtett, hogy a kormányzat műszaki-természettudományos irányba akarja terelni a felsőoktatást, ami meglátszik a keretszámokon és a ponthatárokon is. Azonban rámutatott, hogy nem tudni, ennek rövidtávon milyen eredményei lesznek, mivel aki évek óta valamelyik humán szakra készült, az nem fog csak ezért műszaki területen elhelyezkedni.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az elképzelések hosszabb távra szólnak, és elképzelhető, hogy tíz év múlva a terveknek megfelelően a diplomák összhangban lesznek a piaci igényekkel. Mint mondta, a tervek megvalósítását valahol el kellett kezdeni.

Mezey Barna találkozott Orbán Viktor kormányfővel is, aminek kapcsán elmondta, hogy a kormány elképzelése, hogy a felsőoktatás önfenntartó lesz, ugyanakkor tudják, hogy nem vonulhatnak ki teljesen a felsőoktatásból, mert például a pedagógusképzésben kell az állami szerepvállalás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X