nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
16 díjazott újságíró
Anglia aktívan támogatja a szabad magyar véleménynyilvánítást

A szabad és független sajtó olykor kellemetlenül érinti a kormányokat, de az újságírók, a bloggerek és a médiaszervezetek velük azonosan fontos szerepet töltenek be egy szabad társadalom életében – mondta Nagy-Britannia budapesti nagykövete a Minőségi Újságírásért díjjal járó oklevelek ünnepélyes átadásakor a brit nagykövetségen.

MTI | 2011. május 19.
|  

A Minőségi Újságírásért Alapítvány elismerését 16 újságíró vehette át szerdán.

Greg Dorey azt mondta: az Egyesült Királyság tiszteletben tartja és ösztönzi a szabad véleménnyilvánítást, valamint a sajtószabadságot, ezért számára megtisztelő, hogy a díjat odaítélő alapítvány védnökének kérte fel.

„Diplomáciai képviseleteink rendszeresen fogalmazzák meg aggodalmukat az újságírókat ért zaklatásokkal, megfélemlítésekkel kapcsolatban, sürgetik az esetek teljes körű kivizsgálását és támogatják az újságírókat a támadások szankcionálásában” – mondta a  nagykövet. Hozzátette: biztos abban, hogy együttműködése a magyar sajtó legjobbjait díjazó alapítvánnyal sikeres lesz.

Elismerésben részesült Becker András a Majdnem teljes foglalkoztatottság című cikkéért, amely a Magyar Narancsban jelent meg. Cseri Péter és Pető Péter a Zsúfolt VIP-páholy című, a Népszabadság által közölt írásukért, valamint Doros Judit az ugyanitt megjelent Tűzcsapda című cikkéért.

A díjazottak között volt Dudás Szabolcs a HVG-ben „Puskatussal leütöttek, majd felraktak a buszra...” címmel megjelent írásáért, Élő Anita, a Heti Válasz újságírója A nagy rokkant biznisz című cikkéért és Falusy Zsigmond Ürgék címmel az Élet és Irodalomban közölt írásáért.

Kempf Zita, a Magyar Narancsban Vállalkozó leszek címmel közölt cikkéért vehette át az elismerést, Muck Tibor a HVG-ben megjelent Nagy számok örvénye című cikkéért, míg Nagy Gergely Miklós a Népszavában közölt Elérhetőség híján marad a köztemetés című írásáért.

Ónody-Molnár Dóra és Ungár Tamás, a Népszabadság újságírói a Rossz nevelés? Élet helyett ítélet című cikkükért részesültek a díjban, míg Szira Péter az Igény volna rá címmel az Élet és Irodalomban publikált írásáért vehette át az elismerést. Ugyancsak oklevélben részesült Tamás Gábor EU-k haza! című a Magyar Narancsban megjelent írásáért, valamint Varga Attila a Magyar Nemzetben Dömper címmel megjelent cikkéért. Zalán Eszter, a Népszabadság újságírója Zarándoklat Srebrenicába című írásáért részesült elismerésben.

A Minőségi Újságírásért Díjat 1997 óta adja át az azt kezelő alapítvány. Az elmúlt 15 évben 117 újságíró részesült az elismerésben. A díjat a nyomtatott és az online médiában dolgozók kaphatják egy-egy írásukért, függetlenül annak műfajától, témájától és a megjelenés helyétől. A havonta odaítélt elismeréssel oklevél és nettó 200 ezer forintos pénzjutalom jár.

A díj zsűrije 2011-ben két új taggal bővült: Vizy Dorottyával, a Magyar Rádió szerkesztő műsorvezetőjével, valamint Fehér Bélával, a Magyar Nemzet tárcaírójával. Mellettük a bírálók között van, Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője, Farkas Zoltán, a HVG rovatvezetője, Martin József Péter, Mészáros Antónia, a Minőségi Újságírásért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője.

A minőségi Újságírásért Alapítvány díjainak odaítélését a Vodafone Magyarország Kft. és a Richter Gedeon Nyrt. támogatta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X