nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ambíciózus eredmények

Szeptemberben zárul a Budapesti Corvinus Egyetem tudományos versenyképességének erősítését célzó program, amelytől az intézmény ambiciózus eredményeket vár.

MTI | 2011. augusztus 3.
|  

A TÁMOP támogatással megvalósuló projekt konkrét célja a meglévő kiemelkedő K+F eredmények nemzetközi publikálása, a „képzés és kutatás szimbiózisának” megerősítése, a fiatal utánpótlás fejlesztése és a hallgatók tudományos munka iránti érdeklődésének felkeltése volt.

A Budapesti Corvinus Egyetem mindegyik kara részt vesz a 2009 áprilisában indult 46 millió forintos programban, amelyből 39 millió forint a vissza nem térítendő támogatás és a maradék az egyetemi önrész.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül: az egyetem ambiciózus eredményeket vár a szeptemberben záródó programtól.

Az eddigi konkrét eredmények közül kitértek arra, hogy a társadalomtudományi karon folyóiratokat, konferenciaköteteket és tudományos kiadványokat készítettek. Az egyetem Nemzeti Felsőoktatási Kutatóközpontja több jelentős műhelykonferenciát és kiadványt készített, a Regionális Energetikai Kutatóközpont a fenntartható fejlődés és az energiapolitika területén szervezett konferenciákat és hallgatói tanulmányi versenyeket. A tájépítész kar egyedülálló, négydimenziós kertművészeti folyóiratot dolgozott ki, illetve ehhez kapcsolódó portált publikált a weben.

A projekt szeptember végén zárul. Az intézmény meggyőződése, hogy számos eredménye jelentősen javítja a Corvinus nemzetközi versenyképességét, illetve elindít olyan komoly, fenntartható folyamatokat, amelyeknek eredményeként a következő években erősödik az egyetem fiatal kollégáinak aktivitása a nemzetközi tudományos életben, illetve hatékonyabbá válik az eredmények megjelentetése.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X