nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A magyar nyelv napja – Szakoktatók tartanak előadásokat az OSZK-ban

A magyar nyelv napja tiszteletére Fogadóórák az OSZK-ban – Vendég-szaktájékoztatók az olvasótermekben címmel programsorozat indul az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) november 11-étől – tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

MTI | 2011. november 10.
|  

A programsorozatra egyetemi oktatókat, szakembereket kértek fel egy-két órás irodalomtudományi, történettudományi, nyelvészeti, társadalomtudományi, néprajzi és művészettörténeti szaktájékoztatók megtartására.

Az első alkalommal pénteken délután fél négykor Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató A magyar nyelv a 21. században – A magyar nyelv múltja, jelen és jövője címmel tart előadást. A budavári intézmény ezzel a programmal ünnepli a november 13-ai magyar nyelv napját.

November 18-án délután fél négykor Fried István irodalomtörténész Magyarok és szlávok címmel tart „fogadóórát”, november 24-én délután négy órakor pedig Poór János történész Forradalmárok vagy felségsértők? – Egy abbahagyott vita a magyar jakobinusokról című előadásával várja az érdeklődőket.

December 2-án Kósa László néprajzkutató, művelődéstörténész Kulturális és civilizációs változások Magyarországon a hosszú XIX. században (1790-1920) címmel délután két órakor tart szaktájékoztatót, december 9-én pedig Simon István történész, családkutató beszél majd a családkutatásról.

A „fogadóórákra” a belépés ingyenes.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 béta 2011. november 12. 18:32

Kiváló ünnepe lesz ez a nyelvművelésnek, a nacionalista gőzös magyarkodásnak, a nyelvi dilettantizmus, a fidesz iránti hűség bizonyításának és a seggnyalásnak, a szervilizmus prezentálásának. Kiváló ünnepe lesz Balázs Gézának, akinek személyes dicsőség, hogy ez az gyomorforgató "ünnep" törvénybe lett foglalva, aki ott fog nyüzsögni minden rendezvényen és minden médiában, és akit valami rejtélyes oknál fogva nyelvészként említ még a nyest is.

Az ínyencek nézegethetik a magyar nyelvészeti tanszékek honlapjait is, ahol lelkes és amúgy leköpött (avagy le se szart) nyelvészkék szerveznek magyar nyelv napi bulikat tanszékeik utolsó fillérjeiből. Lelkesen csillogó szemmel. Pfej...

"Elmebeteg kezdeményezés", igaza van Kálmán Lászlónak: www.stop.hu/articles/article.php?id=940008, galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=92479&catid=

Információ
X