nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A legveszélyesebb nevek az interneten

Idén a szupermodell Heidi Klum nevére a legveszélyesebb rákeresni az interneten: egy a tízhez az esélye, hogy egy vírusokat terjesztő ál-oldal csábít minket.

nyest.hu | 2011. szeptember 17.
|  

Az internetes keresés bizonyos veszélyekkel jár. Sosem tudhatjuk előre, hogy melyik webes oldal tartalmaz valódi információt, és melyik rosszindulatú, ami csak arra vár, hogy besétáljunk csapdájába, és valami vírussal megfertőzhesse számítógépünket. A McAfee internetes biztonsági cég minden évben közzéteszi a legveszélyesebb keresési témákat, köztük a legveszélyesebb celebek nevét is.

Ő a legveszélyesebb...
Ő a legveszélyesebb...
(Forrás: wikimedia commons / The Heart Truth (CC BY-SA 2.0) )

Az idei évben a korábbi Victoria’s Secret modell, Heidi Klum nevére a legveszélyesebb rákeresni, és ezzel a második helyre szorította a tavalyi „győztest”, Cameron Diazt. A legveszélyesebb celebeknek egyébként a szupermodellek és a színésznők számítanak. A top tizenkettőbe még hét színésznő fért bele – Jessica Biel, Katherine Heigl, Mila Kunis, Anna Paquin, Scarlett Johansson, Emma Stone és Rachel McAdams – továbbá egy másik Victoria’s Secret modell, Adriana Lima.

Férfiak közül csak ketten fértek fel a legveszélyesebb keresendő celebek közé. A harmadik helyen a CNN egyik riportere áll, Piers Morgan, aki eléggé kilóg a sorból a főleg színésznők dominálta mezőnyből, és hátul sereghajtóként Brad Pitt, aki talán kisebb meglepetésnek számít.

Idén a sportolók nevei sokkal kevésbé számítanak rizikósnak. A tavaly még 13. helyen végzett Marija Sarapova idén csak a 44., de a popsztárok nevei még kevésbé kockázatosak. Justin Bieber csak a 49., míg Lady Gaga az 58. helyen kullog.

De hiába olyan veszélyes ezeknek a hírességeknek a nevére rákeresni, kétség se férhet hozzá, hogy egyik-másik olvasónk is megteszi ezt a fenti lista kevésbé ismert neveivel. Pedig most szólunk még egyszer: közel egy a tízhez az esélye, hogy vírusos oldalra vezetik az ártatlan kíváncsi olvasót a linkek…

Forrás:

CNN: Heidi Klum, Piers Morgan among Web's 'most dangerous' celebrities

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X