nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Költészet Vására a Gödörben

A Költészet vásárát rendezik meg pénteken és szombaton a fővárosi Gödör Klubban; az immár hatodik alkalommal sorra kerülő eseményen részt vesz többek között a költők képviseletében Kányádi Sándor, Kalász Márton, Tóth Krisztina és Varró Dániel, a zenészek táborából pedig a Kaláka együttes, Palya Bea, Ferenczi György, Szalóki Ági és a Napra.

MTI | 2009. szeptember 10.
|  

A rendezvény házigazdája Gryllus Dániel zenész és Lackfi János költő.
A Gödör programja a nagy párizsi Költészet Vásárának kétnapos „kistestvére”. Párizsban minden évben a San Sulpice téren egy héten át tart a vásár, ahol a költészet remekei és a világlíra nagy alkotóinak művei sorakoznak a standokon. Nyitástól az éjféli zárásig egymást követik a felolvasások, beszélgetések, koncertek.

Minden megnyilatkozás, minden megszólalás középpontjában a vers és az énekelt szöveg, a dal áll – tájékoztatta Gryllus Dániel, az egyik szervező az MTI-t.
A program pénteken 17 órakor kezdődik a Misztrál együttes koncertével, ezt követően Borbély András, Czigány György, Prágai Tamás, Tomcsányi Pál és Szűcs István költő beszél és ad elő a pódiumon. A nyitónapon 20 órakor a Kaláka együttes és vendégei, Kányádi Sándor, Kiss Anna, Szalóki Ági és Szegedi Tamás András, majd 22 órától Palya Bea és Szokolai Dongó Balázs lépnek fel.

Szombaton 11 órakor a Sárkány apó című gyereklemez bemutatójával kezdődik a program, itt többek között Mezey Katalin, Tóth Krisztina és Varró Dániel mint költő, Szalóki Ági, Gryllus Dániel és Major Gábor pedig mint verséneklő szerepel. Ezt követően Gryllus Vilmos és a Kaláka, majd a Túlpart együttes zenél, 16.30-tól pedig az Apám kakasa című kötetet mutatják be Lackfi János és Vörös István részvételével.

A programban szerepel még Maróti György felolvasóestje Víg Mihály zenéjével, lesz Pilinszky-lemezbemutató Kosbor címmel, Költők a pódiumon műsor többek között Ágh Istvánnal, Gergely Ágnessel és Kalász Mártonnal, szülő-gyerek párbaj kortárs költők verseivel, a Petőfi Vándorszínház A költő utazása című előadása Ferenczi György és a Rackajam közreműködésével.

A Költészet Vására rendezvényt szombaton 23 órakor a Napra zenekar koncertje zárja megzenésített Radnóti-költeményekkel.

Címkék: Irodalom
Információ
X