nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A planking után: itt a milking!

Szeretne valami igazán értelmetlent csinálni, és ezzel viszonylag nagy nézettséget generálni a YouTube-on? – Eláruljuk a siker titkát.

nyest.hu | 2012. november 30.
|  

Az internetes mémekről már többször írtunk. A közösségi oldalak és a videómegosztók felhasználószámának növekedésével mind elterjedtebbekké válnak. Az eddig általunk ismert legtöbb mémnek azért valamiféle üzenete mégis volt. Persze sokszor bőven elég, ha valami vicces. Márpedig az értelmetlenség sokszor az. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a planking őrület után kitört milking láz.

Több százezres nézőszámot akar generálni a YouTube-on? – A recept egyszerű: szerezzen egy mozgókép rögzítésére alkalmas eszközt (fényképezőgép vagy mobiltelefon), majd vásároljon egy doboz tejet. Ha ez megvan, keressen egy megfelelően forgalmas vagy különleges helyszínt. Hívja ide egy ismerősét, akit előzetesen megkér arra, hogy filmezze le, amint a doboz tartalmát a fejére önti. Ez a milking. Az őrület Newcaste-ből indult, de pár napon belül valószínűleg világszerte elterjedtté válik.

A milking egyik leghíresebb elődje az úgynevezett planking. Ez még kevesebb eszközt igényel, annál inkább szükség van a kreativitásra ahhoz, hogy érdekeset és újat tudjuk mutatni a planking műfajában. A planking ugyanis nem más, mint hogy az ember egy adott helyen megmerevedve hasra vágja magát, és mozdulatlanul fekszik.

A planking után: itt a milking!
Forrás: Wikimedia Commons / Erin! Nekervis / CC BY-SA 2.0

A mutatvány hatása, viccessége azon múlik, hogy mennyire találunk megfelelő helyszínt a plankinghez: egy mozgólépcsőn keresztben vagy akár hosszában – nem túl különleges ötlet. Egy kerti ruhaszárítón már nagyobb kihívás, esetleg két teve púpjain keresztben.

Az őrület világszerte elterjedt. A Facebookon a Planking rajongói oldalát több mint egymillióan követik. A YouTube-on is rengeteg összeállítás látható a plankingekről készült fényképekről. De ezeknek sajnos egy része nagyon is photoshopoltnak tűnik... Kíváncsian várjuk, hogy a milking is ilyen népszerűvé tud-e válni.

Felhívás!

Kérjük olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk kommentben ötleteiket a planking és a milking szó magyarítására!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Fejes László (nyest.hu) 2012. december 1. 22:58

A téma iránt érdeklődőknek feltétlenül ajánlott a South Park vonatkozó epizódja: www.southparkstudios.com/full-episodes/s16e03-faith-hilling

2 Karuso 2012. december 1. 16:39

Planking = palánkolás

Milking = tejezés

1 ttunde 2012. november 30. 20:16

TEJTUS:)

Információ
X