nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Éhségsztrájk!
A felsőoktatási törvény kivágja a biztosítékot

Éhségsztrájkba kezd mintegy száz hallgató a tervezett felsőoktatási törvény elleni tiltakozásul pénteken Szegeden – jelentette be Ament Balázs, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának alelnöke.

MTI | 2011. október 21.
|  

A határozatlan időre meghirdetett demonstráció helyszíne az SZTE Bölcsészettudományi Karának auditorium maximuma lesz, a tiltakozáson valamennyi kari hallgatói önkormányzat vezetője, valamint a képviselők 95 százaléka részt vesz – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az érdek-képviseleti vezető.

Hozzátette: előzetesen mintegy százan jelezték részvételüket, de az akcióhoz bármely hallgató, oktató vagy egyetemi dolgozó csatlakozhat.

A sztrájkolók orvosi felügyelet mellett csupán napi öt liter folyadékot vesznek magukhoz. Az éhségsztrájkot a szegedi hallgatók hétfőre, illetve a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája október 27-re, Budapestre meghirdetett tüntetésének idejére felfüggesztik – közölte az alelnök.

Miskolci egyetemisták is demonstráltak a tervezet ellen

Mintegy ezer egyetemi hallgató demonstrált az új felsőoktatási törvény tervezete ellen csütörtökön Miskolcon az intézmény főbejárata előtt.

„Ne hallgass, hallgató” – ezzel a szlogennel hívta az egyetemistákat a demonstrációra a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktorandusz-hallgatói Önkormányzata (ME-HÖK).

A felsőoktatási törvény tervezetére reagálva, valamint a hallgatóközpontú minőségi felsőoktatás és a Miskolci Egyetem egyetemi rangjának megőrzése érdekében tartott demonstráción Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a törvénytervezet bizonyos pontjai – ha bevezetik őket – hátrányosan érinti a Miskolci Egyetem jelenlegi és jövőbeni hallgatóit.

A tervezet teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a hallgatók jogait, szociális helyzetét, a családok anyagi tűrőképességét, a felsőoktatás állami finanszírozásának csökkentését egyértelműen a hallgatóknak és családjaiknak kell megfizetni, vagy most, vagy eladósodva a jövőben – tette hozzá.

A demonstráción felszólalók azt is elmondták: a „bújtatott tandíj” bevezetésének fenyegetése, a röghöz kötés, az állami férőhelyek drasztikus csökkentése minden jelenlegi és leendő felsőoktatási szereplőt hátrányosan érint.

A ME-HÖK nem tartja elfogadhatónak a jelenlegi törvénytervezetet, ezért csatlakozik az október 27-én tartandó országos hallgatói demonstrációhoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X