nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A felsőoktatási dolgozók a hallgatók mellett

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szerdai budapesti demonstrációját - közölte az FDSZ szerdán az MTI-vel.

MTI | 2012. február 8.
|  

Mint írták, „a felsőoktatásban dolgozók úgy érzik, hogy az universitas szellemében a hallgatók és oktatók közösségének egységesnek kell lenniük a magyar felsőoktatás megújulása, a színvonalas oktatás biztosítása érdekében”. A közleményben kifejezésre juttatják: azt várják az oktatási államtitkárságtól, hogy a felsőoktatási törvény elfogadása után a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotásakor hallgassa meg az érintettek véleményét, és vegye figyelembe a javaslataikat.

A HÖOK szerdára a fővárosi Deák térre hirdetett figyelemfelkeltő akciót és virrasztást „a magyar oktatás védelmében”, Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke korábban az MTI-vel közölte: a felsőoktatási törvény elfogadása után megkezdődött a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotása, ennek eddigi sajnálatos következményei a felvételi keretszámok átgondolatlan csökkentése és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetése.

A megmozduláson a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot osztanak a szervezet képviselői az érdeklődőknek, járókelőknek. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatáspolitikájában rejlő veszélyekre, és lehetőséget teremtsen az érintettek véleménynyilvánítására – mondta a hallgatói szervezet vezetője.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X