nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Demonstrációt szerveznek a pécsi egyetemisták

Csendes demonstrációt szerveznek október 1-jére a pécsi egyetemisták – így tiltakoznak a felsőoktatási törvénytervezet ellen. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (PTE EHÖK) pedig szeptember 28-án, este tart hallgatói fórumot az üggyel kapcsolatban – írja a pecsistop.hu.

Edupress | 2011. szeptember 28.
|  

A PTE EHÖK a felsőoktatási törvény tervezetének legújabb fejleményeire reagálva körlevélben intézett felhívást a hallgatókhoz. A pecsistop.hu információi szerint a kezdeményezés minden várakozást felülmúló hallgatói aktivitást eredményezett, a rendezvényre eddig több százan jelezték részvételi szándékukat. „Értesítettük egyetemi polgártársainkat, hogy a tervezett változtatások figyelmen kívül hagyják jogainkat, illetve egy olyan költségtérítéses rendszer kiépítését célozzák, melyhez képest a 2006-os tandíj elképzelések nevetségesnek tűnnek. Félő, hogy innét kezdve a felsőoktatás csak a kiváltságosok terepévé válik” – mondta Bálint Dávid.

Az EHÖK sajtóreferense összefogásra szólította fel az egyetemistákat, mert szerinte csak így van esélyük a rájuk „kényszeríteni kívánt intézkedéseknek ellenállni”. A pecsistop.hu információi szerint a hétvége folyamán a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata ad otthont a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának soron következő közgyűlésének, melynek egyik jelentős napirendje lesz az új felsőoktatási törvény. A közgyűlés mellett az egyetemisták szombaton egy csendes demonstrációval kívánnak tiltakozni a felsőoktatási törvénytervezetben foglaltak ellen.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X