nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyíregyháza
A fehér tigris lett az év állata

A látogatók szavazatai alapján a fehér tigris lett az év állata a Nyíregyházi Állatparkban. Magyarországon csak Nyíregyházán láthatóak ezek a különleges színű állatok.

MTI | 2013. január 3.
|  

A sóstógyógyfürdői látványosság tavaly indította el a szavazást az egyik közösségi oldalon: arra voltak kíváncsiak, hogy a parkban élő mintegy ötezer állat közül melyik a leginkább szerethető – közölte Révészné Petró Zsuzsa szóvivő szerdán az MTI-vel. Az öt hétig tartó, többfordulós felmérés első körében a résztvevők bármely ott élő állatra szavazhattak, majd a második körben csak a legnépszerűbb ötbe bekerült fajokra adhatták le voksaikat.

 Az első háromba végül a fehér tigris, a már Nyíregyházán született törpevíziló és borjúfóka bébi került. Az állatokra összesen mintegy 5 ezer szavazat érkezett, a verseny abszolút győztese pedig a szavazatok 55 százalékát begyűjtő fehér tigris lett, amely a szóvivő tájékoztatása szerint egy évig viselheti az Év állata címet.

A fehér tigris lett az év állata
Forrás: haziallat.hu

A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg négy fehér tigris (Panthera tigris mutatio alba) él, egy hím és három nőstény. A Földön jelenleg körülbelül 250 fehér tigrist tartanak számon, Magyarországon csak Nyíregyházán láthatóak ezek a különleges színű állatok.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X