nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Cukiság
Így tanulnak a pandák

Melyik gyerek akarna aludni menni akkor, amikor sok más izgalmasabb dolgot is lehet csinálni? Nemcsak az embergyereket nehéz elaltatni, a pandaszülők ugyanezzel a problémával küzdenek. Megmutatjuk, hogyan.

nyest.hu | 2014. március 9.
|  

Nemrégiben megmutattuk olvasóinknak, hogy hogyan tanítja az anyamedve a gyermekét. Most pedig hétvégi cukiságsorozatunkban a pandák gyereknevelésével is megismerkedhetnek olvasóink a Daily Mail online beszámolójának köszönhetően.

Melyik gyerek akarna lefeküdni este, amikor a szülei ágyba parancsolják? Hiszen annyi érdekesebb és kalandosabb program van az alvásnál! Éppen ez a vonakodás látszik a hét hónapos óriáspandán, Juan Cajon is, akit édesanyja, Juan Juan egy este ágyba parancsolt a tajpeji állatkertben, ahol élnek.

Yuan Zai
Yuan Zai
(Forrás: Daily Mail)

A pandabocs menekülőre fogta még mielőtt az anyja nekiláthatott volna az esti lefektetési szertartásnak. Szinte menekül, hátha megússza, vagy legalább sikerül időt nyernie. Az édesanyja azonban résen van...

„Nem arra van az ágyad!”
„Nem arra van az ágyad!”
(Forrás: Daily Mail)

Először szép szóval próbálkozik, mint a legtöbb szülő... Aztán, mielőtt gyereke meglógna, gyorsan megragadja a grabancánál: „Nem arra van az ágyad!” – gondolhatja, és elkezdi a szófogadatlan bocsot visszafelé tessékelni.

„Most pedig nem játszol többet, takarodó!”
„Most pedig nem játszol többet, takarodó!”
(Forrás: Daily Mail)

Innentől nem bízza a véletlenre (és a bocs döntésére) a dolgot: addig vonszolja, amíg vissza nem érnek a fészekhez. Az alábbi videóban meg lehet nézni, hogyan történik mindez:

Az óriáspandákat a kihalás fenyegeti. Szabadon mindössze 2500 példány él Kínában, számuk azonban az erdőirtások miatt egyre csökken. Az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy a pandák igen nehezen szaporíthatók fogságban: sokszor hosszú évekbe telik, amíg megszületik egy-egy bocs. Juan Caj 2013. július 6-án született, már elmúlt hét hónapos és igen szépen fejlődik – ezt bizonyítja a fent látható engedetlensége is.

Forrás

Mother panda's struggle to get her adorable cub to go to sleep

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X