nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Facebook is azonnal fordít?

Talán a Google+ újítását irigyelte meg a Facebook, amikor úgy döntött, ő is beágyazott fordítóval ajándékozza meg felhasználóit.

nyest.hu | 2011. szeptember 6.
|  

Chrome böngészőt használva a Google+-on már elérhető az azonnali fordítás gomb, ami bizony megkönnyíti a dolgunkat, ha idegen nyelvű posztokkal találkozunk. Gondolkodtunk, hogy a Facebook nem jelentkezett-e már hasonló szolgáltatással korábban, de csak egy applikációra buukkantunk, ami önkéntes fordítókat toboroz. Ezidáig. A Facebook ugyanis a hírek szerint a Google+-on már látott fordítót tesztel.

Egyenlőre felhasználói profilokon még nem, csak „oldalakon” tesztelik a fordítás gombot, amely akkor jelenik meg, ha olyan nyelvű kommentet tartalmaz az oldal, amely nem egyezik meg az általunk beállítottal. Ha rákattintunk a gombra, a hozzászólás szövege automatikusan lefordítódik, majd az „original” ikonra kattintva visszaállíthatjuk az eredeti nyelvet.

Az Inside Facebook azt mondja, azoknak a felhasználóknak nagy segítség ez, akik nyelvi korlátok miatt nem, vagy csak a körülményesebb Google Fordító segítségével tudnak beszélni külföldi barátaikkal. De az oldalak tulajdonosaira is gondoltak, akik minden rajongói hozzászólást érteni fognak.

Ha jól sikerül a tesztelés, a szolgáltatás felhasználói profilokon és applikációkhoz is elérhető lesz majd. Egyelőre még csak néhány nyelvre (az angol mellett természetesen spanyol, francia, héber és kínai) és nyelvről fordít a fordító, és nem is mindig ismeri fel a hozzászólásokat, így belefuthatunk a „there is no translation available for this story at the moment” (Nem érhető el fordítás ehhez a szöveghez jelen pillanatban) üzenetbe.

További részletekről a Facebook ezidáig nem tájékoztatott.

Forrás

Inside Facebook: Facebook Is Testing a “Translate” Button for Comments on Pages

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X