nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A cenzúra szégyen lenne az országra nézve

Elállt korábbi szándékától a brit kormány, hogy a hónap eleji angliai zavargások miatt megvizsgálja, miként lehetne megakadályozni, hogy a rendbontók a közösségi weboldalak segítségével tartsák a kapcsolatot egymással.

MTI | 2011. augusztus 27.
|  

A The Times című brit lap pénteki kiadásában arról számol be, hogy Theresa May belügyminiszter találkozott a jelentős közösségi weboldalak, így a Facebook, a Twitter és a BlackBerry képviselőivel, hogy megvitassák, milyen szerepet játszottak az oldalak az angliai rendbontások elterjedésében.

Két héttel korábban David Cameron miniszterelnök azt mondta, a rendőrséggel és az érintett oldalakkal együttműködve megvizsgálják, „helyes lenne-e megakadályozni a kommunikációt ezeken a weboldalakon, ha tudjuk, hogy ott erőszakra, rendbontásra és bűncselekményekre buzdítanak”.

Az egyórás találkozón Theresa May azonban azt mondta a weboldalak megjelent képviselőinek, hogy „erről csak rövid ideig volt szó”, és már nem terveznek ilyen lépéseket. Az egyeztetésen inkább arra összpontosítottak, hogy miként használhatná hatékonyabban a rendőrség a Facebook- és a Twitter-oldalakat a munkájához és a vészhelyzetekben.

Mint a belügyminisztérium szóvivője fogalmazott, „a találkozón arról tárgyaltak, hogyan lehetne szorosabbá tenni a rendvédelem és a közösségi hálózatok együttműködését”.

A zavargások idején a rendőrség azt fontolgatta, hogy teljesen leállítja ezeknek a weboldalaknak a működését, és „habár ez technikailag lehetséges volna, egy ilyen lépés hatalmas kockázatot jelentene Nagy-Britannia hírnevére nézve, hiszen az efféle intézkedéseket általában olyan autoriter hatalmakkal kapcsolják össze, mint Kína” – mutat rá a lap.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X