nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
200 éve Grimm-mesék

Suse Weisse, az egyik legismertebb kortárs német mesemondó is fellép a a Grimm-mesék megjelenésének 200. jubileumát ünneplő rendezvényen.

MTI | 2013. január 16.
|  

Interaktív kiállítással ünnepli a Goethe Intézet a Grimm-mesék megjelenésének 200. jubileumát: január 4. és 18. között a SYMA csarnokban megrendezett tárlatot filmvetítések, meseműhelyek és német nyelvű felolvasások kísérik. A Jacob és Wilhelm Grimm által összegyűjtött, Ludwig Emil Grimm által illusztrált gyűjtemény első kötete 1812 decemberében látott napvilágot. A kétszázadik évfordulót a Goethe Intézet számos programmal, elsőként a gyerekeknek és kiskamaszoknak szóló, Varázslatos mesevilág című nemzetközi, interaktív kiállítással ünnepli – áll az intézet közleményében.

A program egyik különlegessége, hogy a kiállítás keretében három alkalommal – január 15-én, 16-án és 17-én 11.30-tól 12.30-ig – német nyelven mesél a látogatóknak Suse Weisse, az egyik legismertebb kortárs német mesemondó, csütörtökön 14 órától pedig szakmai eszmecsere keretében tanároknak árulja el a mesemondás műhelytitkait. Weisse rendezőként, mesemondóként és tanárként dolgozik, 1996 óta ad elő meséket felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Munkáját 2005-ben Türingia tartomány mese- és mondadíjával ismerték el.

A kiállítást a 200. évfordulós események első állomásaként mutatja be a Goethe Intézet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X