nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mesés programokkal várja a gyerekeket a hétvégi Magyar Mese Ünnepe

Bábelőadással, "mesetakaróval", játékokkal, mesebállal és számos érdekes programmal várja a mesék szerelmeseit szombaton, a Magyar Mese Ünnepén a fővárosban a Millenáris Fogadója, ahol az olvasóközönség a mesés és verseskönyvek íróival és rajzolóival is találkozhat.

MTI | 2011. március 18.
|  

A Magyar Mese Ünnepe meghittebbé kívánja tenni a hagyományos író-olvasó találkozókat, ezért szombaton „gigantikus mesehallgató gyerekszobává változik" a Millenáris Fogadó, ahol meseszőnyegek, játékok, verses rajzfilmek, mesekönyvek, gyerekirodalmi újságok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Délelőtt Bartos Erika, Bogyó és Babóca írója, rajzolója mutatja be a színpadon kedves figuráit, majd Berg Judit, a népszerű Rumini-sorozat írója Bujtor Annával élőbábos előadást mutat be. Ezt követően Lackfi János költő, meseíró lép a közönség elé verseivel, melyek előadásában a Sajtkukacz zenekar lesz segítségére.

Délután a mese ünnepének házigazdája, Bátky András, Pipogya medve életre hívója folytatja a sort: „helyben készít mesét" a gyerekekkel. Ebben Takács Mari illusztrátor és Bognár Szilvi népdalénekes lesznek a segítségére a színpadon megalkotott festményekkel, dalokkal.

Rajtuk kívül mintegy félszáz meseírót és illusztrátort várnak a helyszínre, többek között Agócs Íriszt, Czigány Zoltánt, Kukorelly Endrét, Marék Veronikát, Maros Krisztinát, Nyulász Pétert, Parti Nagy Lajost, Pásztóhy Pankát, Pikler Évát és Rófusz Kingát.

A gyerekeket a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár gyermekrészlege és a zuglói Cserepesház óriás társasjátékai is várják. A helyszín egyik fő attrakciója lesz egy különleges varázslepel, a Mesetakaró, amelyet több mint száz óvoda által készített képekből varrt össze a Gondolkodj Egészségesen Alapítvány.

A kicsik kézműveskedhetnek is: különböző technikákkal készíthetik el a saját kis mesekönyvüket, a mesebálon pedig kedvenc meseszereplőjük bőrébe bújhatnak. Az átváltozásban a rendelkezésre álló anyagok, ruhák, jelmezek lesznek a gyerekek és a felnőttek segítségére.

A gyereklap-olvasósarokban a Kárpát-medence több mint egy tucatnyi magyar nyelvű gyermekirodalmi folyóirata bemutatkozik be. A szerkesztőségek ízelítőt küldenek az elmúlt fél év lapszámaiból, így olyan lapok mutatkoznak be, mint a Tücsök a Felvidékről, az Irka Kárpátaljáról, a Cimbora, a Napsugár, a Szivárvány Erdélyből, a Jó pajtás és a Mézeskalács a Vajdaságból. Emellett természetesen a klasszikusok is kézbe vehetők, például a Kincskereső, a Dörmögő, a Csodaceruza, a Szitakötő, a Süni és a Burgumburg.

Az érdeklődők a programról részletes információkat olvashatnak a Millenáris honlapján (http://www.millenaris.hu/gyerekprogramok/magyar_mese_unnepe/) is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X