nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • bloggerman77: @mondoga: "És ehhez nem kell feltétlenül megtalálni Attila sírját" ** Egy mongolid ember ö...
  2019. 08. 25, 00:42  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @Fejes László (nyest.hu): Nem, nem keverek semmit. Csak rámutattam, hogy Riba rosszul, pon...
  2019. 08. 24, 23:27  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: Az idézett cikk tartalmával egyetértek. "A fentiek ellen próbálkozott egy újsá...
  2019. 08. 24, 22:43  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "Ez egy kicsit zavarosra sikeredett, megmagyaráznád?" Rendben, megpróbálom más...
  2019. 08. 24, 22:11  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "...a hun-magyar rokonság máig nincs bebizonyítva, és azt sem írtad meg, hogy ...
  2019. 08. 24, 21:27  Hun‒ugor géntangó
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
2 in 1: manikűr és nyelvóra

Forradalmi módszer: nyelvtanulás és szépítkezés egyben! Tippek külföldön dolgozó hölgyeknek, hogyan kössék össze a kellemeset a hasznossal.

nyest.hu | 2010. március 4.
|  

Nyelvtanulási tippekből sosem elég. Az ember lépten-nyomon újabb és újabb tökéletesnek tűnő receptekkel gazdagodik, legyen az egy nyelviskola formabontó kurzusa vagy egy észveszejtően sikeres módszer, ami segítségével alvás közben elsajátíthatjuk a kívánt nyelvet. Ha azonban már mélyvízbe dobtak bennünket, és éppen kommunikálnunk kellene egy idegen ország még idegenebb nyelvén, ennél több találékonyságra is szükség lehet.

Képzeljük csak el: odakeveredünk mondjuk Kínába, és – bár a munkánk egy általunk is ismert nyelven, például angolul folyik – amint lejárt a munkaidő, meg kellene állnunk a helyünket a szembejövő, egészen egyszerű élethelyzetekben. Kenyeret venni. Megmondani, hány óra van. Megkérdezni, merre jár a villamos. Vagy éppen részt venni egy aerobik-órán.

Ez utóbbi a China Daily weboldal egyik szerzőjének receptje: Christine Lakowski szerint ugyanis a „két legyet egy csapásra” módszer a nyerő. Az amerikai szerzőnő azt mondja, a testrészek és a mozdulatok nevét a jógaórán, a napi szükséges szókincset pedig többek között a pedikűrösnél, manikűrösnél, kozmetikusnál szedte össze. Hiszen – magyarázza – a kínai manikűrösök nemigen beszélnek angolul, viszont kedvesek és szívesen beszélgetnek az ember lányával a körmök felett. A titok abban rejlik, hogy mindig ugyanabba a kozmetikába járjunk, hiszen így elkerülhetők az ismétlődő – és a fejlődést lassító – bemutatkozások és „kezdő körök”.

Mi is lehetne csábítóbb egy nyelvtanuló hölgy számára, mint hogy egyidőben, ugyanazért a pénzért a nyelvtanulást és a heti szépítkezést is megkapja? Csillogó körmök, megcsillogtatható idegennyelv-tudás – uraim, sürgősen ki kell találniuk valamit hasonlót!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X