nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: Egy mondás jut eszembe.. "Elverlek fiam, mint a kétfenekű dobot!" A mérges ember dühében í...
  2020. 12. 03, 19:11  Dob és dob
 • mederi: @szigetva: Szerintem pl. a "kenyér" szó vonatkozásában (is) az egyes nyelvek hangváltozásá...
  2020. 12. 03, 07:25  Honnan jön a kenyér?
 • Szószóló: Úgy vélem, hogy egyszerű az összefüggés. Nem hiszek a véletlen egybecsengésekben, és TESze...
  2020. 12. 02, 22:42  Dob és dob
 • szigetva: @mederi: A vitánál az is nagyon fontos, hogy mindkét félnek legyenek ismeretei, ismerjen r...
  2020. 12. 02, 17:09  Honnan jön a kenyér?
 • mederi: cikk: " A kenyér szó biztos megfelelője csak az udmurtban van meg, ott ejtése kb. [kenyir]...
  2020. 12. 02, 16:58  Honnan jön a kenyér?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A legviccesebb számítógépes sztorik pályázata

A Microsoft brit leányvállalata a leghumorosabb, számítógép-használathoz kapcsolódó történeteket várja a felhasználóktól.

IT café, Barna József | 2010. április 28.
|  

Mindannyian sokszor nevettünk már a helpdesk, az ügyfélszolgálat és az egyszeri felhasználó közötti párbeszédeket olvasva – ilyen hihetetlenül hangzó, valós vagy fiktív, de többnyire tényleg vicces történeteket gyakran kapunk e-mailben ismerősöktől. A Microsoft brit leányvállalata az év elején úgy döntött: összegyűjti ezek közül a legjobbakat, és a sztorik beküldőit díjazza.

A pályázat weboldalának címe mindent elárul. A „Where's the »any« key?” (Hol van az „any” billentyű?) felhasználói kérdés a helpdeskes, ügyfélszolgálatos viccek igazi klasszikusa, mely a legendák szerint sokszor hangzott el és hangzik el a mai napig a „Press any key...” (Nyomjon meg egy billentyűt...) üzenettel megbirkózni nem tudó számítógép-használók szájából az angolszász országokban. A sztori a Simpson család rajzfilmsorozat egyik epizódjában is felbukkant, és hogy nem fikcióról van szó, az látható abból is, hogy a Compaq annak idején terméktámogatási oldalán található FAQ-ba is beleírta: nincs ilyen billentyű a klaviatúrán, az üzenetet másként kell értelmezni. A PC-gyártó egyébként – legalábbis a Wikipedia így tudja – fontolgatta a gyakran félreértett felirat lecserélését a „Press return key...” fordulatra.

A brit Microsoft kockasztoris versenye ugyan februárban indult, de csak most figyelt fel rá a sajtó. Nevezni egy rövid, legfeljebb ezer karakter hosszúságú anekdota elmesélésével lehet, a lényeg az, hogy a szöveg egy, az informatikusok vagy általában a kockák és a felhasználók közötti szórakoztató történetet örökítsen meg. A csak brit lakosok számára nyitott versenyben hetente kiválasztanak egy győztest, akinek a sztoriját képregényben teszik halhatatlanná. A nyeremények a május végén esedékes utolsó fordulóig: hetente egy darab 100 fontos és három darab 30 fontos, a Microsoft Store-ban beváltható vásárlási utalvány és egy-egy Microsoft-ajándék. A legjobb történet beküldője végül egy Sony Vaio X laptopot kap.

Az oldalt az angolul tudóknak érdemes böngészni, mert a beküldött sztorik mind elolvashatók, ahogy a heti nyertesek történetét megörökítő képregények is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X