nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Party for Everybody... újratöltve!

A Buranovói nagyik népszerűsége töretlen: nem csupán ők maguk népszerűek, dalaikat is feldolgozzák.

Fejes László | 2012. november 4.
|  

Bizonyára mindenki emlékszik még az eurovíziós udmurt nagyikra, akik Oroszországból érkeztek Bakuba, és kevés híján meg is nyerték a nemzetközi versenyt. Aligha vannak azonban olyanok, akik a mellett érvelnének, hogy a nagyik rendkívüli művészi kvalitásaiknak köszönhették a sikert. Ha őszintén szembenézünk a valósággal: a nagyikat egyszerűen cukinak tartotta a közönség.

De vajon milyen lenne a daluk, ha fiatalok adnák elő? Nos, erre valamiféle választ ad az alábbi klipp. Azt előre le kell szögeznünk, hogy tökéletes énektudásról itt sincs szó. Amint a kommentelők meg is jegyzik, az énekes hol korábban, hol később lép be, és hamisan is énekel. Van, aki azt sérelmezi, hogy a képen látható billentyűnyomkodásnak semmi köze a zenéhez. Van viszont, aki magát a a klippet nagyon jónak tartja, a hangulatát dicséri.

Az előadóról igen nehéz is bármit is kideríteni, mivel művészneve megegyezik az egyik legnépszerűbb orosz sorozat címével. Az mindenesetre kideríthető, hogy a Sprite Sound nevű (az ismert üdítőital által szponzorált) tehetségkutatón indul a karrierje. Bemutatkozó videójában azonban nem szól udmurt származásáról, az viszont kiderül, hogy jelenleg Moszkvában él. Kiejtésből ítélve aligha tud udmurtul, a szöveget valószínűleg leírva látta, és az orosz kiejtési szerint énekelte el. Ez viszont azt jelenti, hogy a dal nem csupán az udmurtok körében népszerű, az oroszok körében is trendinek számít.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X