nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lefújták a fórumot

Érthetetlen dolgok történnek Oroszországban: technikai okokra hivatkozva lefújják a magyar és az észt nagykövet részvételével tartandó fórumot, ám az okok nyilvánvalóan nem valósak.

Fejes László | 2011. december 1.
|  

Mint korábban beszámoltunk róla, Íjgyártó István moszkvai magyar nagykövet lett volna a védnöke a komi-permják fővárosban, Kudimkarban megrendezendő finnugor gazdasági–társadalmi fórumnak. Úgy látszik, vannak erők, amelyektől nem tudta megvédeni a fórumot még a nagykövet sem. November 25-én ugyanis a fórumot lemondták.

A hivatalos indoklás szerint a fórumot azért nem lehetett megtartani, mert a rendezvény helyszínéül szolgáló Parma szálloda fűtési rendszerében sürgős javítási munkálatokat kellett elvégezni éppen a fórum idején, december elseje és harmadika között: ezért a szálloda november 30. és december 4. között nem tud vendégeket fogadni.

Ugyanakkor most arról érkeznek hírek, hogy a szállodában semmiféle felújítási munkálatok nem folynak, a fűtés zavartalan. Ezzel szemben állítólag a szálloda teljesen tele van, mivel egy bizonyos politikai párt éppen ebben az időpontban és ezen a helyszínen tartja összejövetelét, és a szálloda egészét lefoglalta.

„Miért nem rendezik meg a fórumot?” Komi-permják nyelvű tiltakozó felirat
„Miért nem rendezik meg a fórumot?” Komi-permják nyelvű tiltakozó felirat
(Forrás: Facebook)

A szálloda azonban azt nyilatkozta, hogy december elejére semmiféle szobafoglalásuk nem volt, a városi távfűtőhálozat főmérnöke pedig tagadta, hogy bármiféle karbantartási vagy javítási munkákat terveztek volna.

Források

III Международный финно-угорский социально-экономический форум в Кудымкаре "заморозили"

"Тепловую" причину отмены Финно-угорского форума в Кудымкаре опровергли коммунальщики

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 istentudja 2011. december 2. 14:53

Még mindig nem szentelünk elég figyelmet a diplomáciának.Meg kellett volna hívni Rassz Putyint is,hiszen kiváló gazdasági-társadalmi kapcsolatokkal rendelkezik.

Információ
X