nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Weboldal gyűjti a Facebook kínos üzeneteit

Openbook, azaz Nyitott könyv néven egy új weboldal gyűjti a Facebook közösségi portálon megjelent kínos publikus üzeneteket.

MTI | 2010. június 17.
|  

Az oldal létrehozói ezzel próbálják felhívni a figyelmet arra a tarthatatlan állapotra, hogy az összezavart felhasználók a Facebook átláthatatlan biztonsági beállításai miatt olyan dolgokat is világgá kürtölnek, amelyeket legfeljebb a szűkebb baráti vagy családi körnek szánnak. Az Openbook keresőjével elsősorban az olyan kompromittáló kifejezésekre lehet keresni, mint a szex vagy a részegség.

A közösségi portál használóinak egy része tudatosan választja, hogy bejegyzéseit az egész online társadalom lássa, sokan vannak viszont azok, akik nem is sejtik, hogy egy meggondolatlan pillanatban mókásnak tartott bejegyzés később akár hátrányukra is válhat. A nyitott könyvet létrehozó Will Moffat, Peter Burns és James Home San Franciscó-i webfejlesztők, akik Facebook-használóként próbálnak törődni a biztonsággal.

A http://youropenbook.org/ címen elérhető nyitott könyv mindössze annyiban teszi könnyebbé a kínos bejegyzések megjelenítését, hogy a felhasználó fényképéhez kapcsolva kereshető formába rendezi a Facebook oldalán mindenki számára elérhető információkat. A fejlesztők reményei szerint a közösségi oldal tagjai ezek után talán jobban átgondolják, milyen titkokat osztanak meg másokkal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X